Megújult könyvtárak - Gyöngyöshalász

A gyöngyöshalászi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely 2016-ban újult meg. 
Gyöngyöshalász község önkormányzata a nyilvános könyvtári szolgáltatás fogadásához megteremtette a legszükségesebb feltételeket. A települési könyvtár a művelődési ház épületében működik. A könyvtár az átköltözését megelőzően két külön, egymástól távol eső teremben volt megtalálható. Az egyik teremben helyezték el a számítógépeket és a felnőtteknek szóló könyveket, a másikban pedig a gyerekeknek szóló irodalmat. Az önkormányzat úgy döntött, hogy a könyvtári állományt egy nagyobb, 64 m2-es helyiségbe költözteti át, hogy mind a felnőttek, mind a gyerekek egy térben böngészhessenek, kölcsönözhessenek, és ezáltal igazi közösségi térré váljon a könyvtár.
Az önkormányzat vállalta az új könyvtári helyiség felújítását: a falak tisztasági festést kapnak, korszerűsítették a világítást, lecserélték a villanykapcsolókat és egy átvezetékeléssel célszerűbben helyezték el azokat. Az új könyvtári térben a teljes bútorzat kicserélésre került, hogy a mai kor igényeihez igazodó könyvtári helyiséggel tudjanak a lakosság szolgálatára állni. Az előző könyvtári terekben nem volt lehetőség játékos, a gyerekek igényeit szem előtt tartó gyermek és ifjúsági sarok kialakítására – az új térben többek között ez is megvalósításra került. Az új helyiségben az óvodás csoportok kényelmesen elférnek, illetve megfelelő színteret tudnak biztosítani a könyvtári rendezvényekhez is. A felnőttek részére kényelmes olvasói teret, újságolvasó részt alakítottak ki. 
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásából, a szolgáltató könyvtár útmutatása alapján, az új helyiség korszerű bútorozása - az ülőbútorok, a polcok teljes cseréje, szőnyeg beszerzése – valósult meg. 

Fotógaléria