Megújult könyvtárak - Maklár

A maklári Könyvtár, Információs és Közösségi Hely 2014-ben újult meg. 
Az akkor kilencezer kötetes állomány 2014-re kinőtte a régi könyvtár helyiséget, csoportos könyvtári foglalkozások, illetve nagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvénynek megtartására már nem volt elég hely, ezért az önkormányzat úgy döntött, a könyvtárat elköltözteti az akkori helyéről. 2014-ben – a régi polgármesteri hivatal épületét átalakítva – egy több mint 700 m2-es közösségi színteret építettek, s ebben az új épületben biztosítottak helyez az új, 124 m2-es könyvtárnak. Az így kialakított új térben – az elmúlt években beszerzett bútorok kivételével, illetve azok színvilágához igazodva – a könyvtár teljes bútorzatát lecserélve a 21. század követelményeinek megfelelő, modern közösségi színtérben a mai kor igényeihez igazodó könyvtári helyiséget alakítottak ki a lakosság számára.
A felnőttek részére kényelmes olvasói teret, újságolvasó részt és az internetezéshez megfelelő környezetet biztosítottak. Az új helyiségben az iskolai és óvodás csoportok is kényelmesen elférnek, s megfelelő színteret tudnak biztosítani a könyvtári rendezvényekhez is.
A Nemzeti Kulturális Alap és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár támogatásával az új helyiségben korszerű bútorozás - az ülőbútorok, a polcok teljes cseréjét, szőnyeg, csoportos használatra alkalmas asztalok beszerzését, számítógépes asztalok beállítását - valósult meg.