Szakmai műhelynapot tartottak Egerben az ország jeles könyvtári szakemberei

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) jegyében kétnapos műhelytanácskozásnak adott otthont Eger városa 2015. január 14-15-én. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával; a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szervezésében megrendezésre került könyvtáros műhelynapon a megyei könyvtárak vezetői és vezető munkatársai vettek részt az ország minden szegletéből.
Magyarországon a megyei könyvtárak tevékenységi körében kiemelkedő szerepe van a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszernek, amely biztosítja a községekben élő lakosság minőségi könyvtári ellátását, megteremti információhoz való hozzáférést, valamint közösségépítő könyvtári rendezvényeket szervez.
Az egri rendezvény – amely Győr és Pécs után a harmadik állomása a minisztérium által szervezett tanácskozásnak – célja a vidéki könyvtári ellátás minőségének javítása, a legjobb gyakorlatok bemutatása volt. A megyei bibliotékák munkatársai a szakmai kérdések megvitatásán túl bemutató foglalkozásokon is részt vettek.
Az egri kétnapos műhelytanácskozás központi témája a rendezvényszervezés a kistelepülési könyvtárakban volt. Az első napon konferencia-előadásokra került sor a Városháza dísztermében, a második napon pedig a mintegy hatvan résztvevő megyejárásra indult: a megújult felsőtárkányi és maklári könyvtárak megtekintése mellett gyermekfoglalkozásokon tekintettek be a Heves megyei gyakorlatba.

Részletes program
A TV Eger híradása a rendezvényről

Kapcsolódó képgalériák: 
Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: