92. Ünnepi Könyvhét a Bródy Sándor Könyvtárban

Az idei Ünnepi Könyvhetet az eddigiektől eltérően – a nyár eleji időpont helyett – szeptember elején rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete. Ehhez csatlakozott a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár is, mely 2021. szeptember 2. és 9. között kínál könyvtári programokat több helyszínen, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Színvonalas  könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal és a plázakönyvtárunk várva várt újranyitásával várjuk olvasóinkat. Az Ünnepi Könyvhét ideje alatt (2021. szeptember 2-5.) a Bródy Sándor Könyvtár minden részlegébe 50 % kedvezménnyel iratkozhat be.
 

PROGRAMJAINK:
 

2021. szeptember 2., csütörtök 10 óra

RENDHAGYÓ CIRÓKA-KÖR OKOS TIBORRAL

Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, udvar – Eger, Kossuth L. u. 16. (rossz idő esetén a helyszín a Böngésző)

2021. szeptember 2-án, csütörtökön 10 órától rendhagyó Ciróka-körre várjuk az érdeklődőket a Központi könyvtár udvarára. Ez alkalommal Okos Tibor népzenész, zenetanár vezetésével énekelhetnek, mondókázhatnak, játszhatnak a résztvevő kisgyermekes családok. 

 

2021. szeptember 2., csütörtök 16.30

DEMÉNY PÉTER – EBNER EGRES BÉLA: MINDENT MAGAMBA SZÍVTAM...

ÉLETINTERJÚ SATA ÁRPÁDDAL - Kötetbemutató

Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Szépirodalmi Böngésző – Eger, Kossuth L. u. 16.

A kötetet bemutatja: Baráth Zoltán színművész, rendező

Ez a kötet Sata Árpád 70. születésnapjára készült, két beszélgetés alapján. Az egyiket az azóta sajnos elhajózott Ebner Egres Béla készítette több alkalommal, a másikat pedig jómagam, a Prospero páholy első rendezvényén, 2019. március 28-án, míg mindketten Kós Katalin vendégszeretetét élveztük. Mintha a gyerekkoromba mennék vissza a könyv révén; fontosabb azonban, hogy sokan a fiatalságukba. A múlt képei aktualizálódnak – talán ez egy ilyen jellegű könyv legfőbb értelme és hozadéka. Egy színész összegez, egy ember vall magáról. Visszaréved, mint a borítón, amelyen ő egyszerre Sata Árpád és az a szereplő, akit alakít. Az elmesélhető, újragondolható, de meg nem változtatható emlékek könyvét tartja a kezében a kedves olvasó. (Demény Péter)

 

2021. szeptember 3., péntek 10 óra

PALINTA FELNÉMETEN – A KÖNYVHÉTEN IS

Helyszín: Felnémeti Fiókkönyvtár – Eger, Kovács Jakab u. 35.

Az Ünnepi Könyvhéten is mondókázunk a gyerekekkel Felnémeten. Közös játékra invitáljuk a 3 év alatti gyermekeket szüleikkel!

 

2021. szeptember 4., szombat 10.00–16.00

BRÓDYSTAND A DÓSA TIBOR EMLÉKFESZTIVÁLON

Helyszín: Pásztorvölgyi Iskola udvara – Eger, Pásztorvölgy u. 25.

A Felnémeti fiókkönyvtár kitelepül a Dósa Tibor Emlékfesztiválra, ahol kézműves foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat: könyvjelzőt készíthetünk. Ezen a helyszínen is lehetőség nyílik félárú beiratkozásra könyvtárunkba.

 

2021. szeptember 7., kedd 16.30 óra

BAKACSI ERNŐ: A „VERŐFÉNY” TITKA - Kötetbemutató

Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Szépirodalmi Böngésző – Eger, Kossuth L. u. 16.

Házigazda: Ködöböcz Gábor irodalomtörténész, EKKE

Közreműködnek: Szécsényi Orsolya könyvtáros, Kaiser László költő, a Hungarovox Kiadó vezetője és Patkós Attila előadóművész

Bakacsi Ernő bámulatos valóság- és emberismerettel bíró, feltétlenül életigenlő, fokozottan természetközeli író. Történeteiből, figuráiból, beszédmódjából, sőt egész látás- és ábrázolásmódjából természetesség, elevenség és keresetlen egyszerűség árad. A mesélőkedvből kifogyhatatlan s a valósággal rendre nagy felületen érintkező szerző pozícióját a dolgokhoz, jelenségekhez, emberekhez közel hajoló, líraisággal erezett, mikro-realista szemléletmód határozza meg. Az erős sodrású, nem egyszer rabul ejtő, szép magyarsággal szóló történetekben szinte mindig átüt a személyes érintettségből (olykor megrendültségből) táplálkozó lírai részvét, az elesettek, a megalázottak és megszomorítottak iránti együttérzés. (Ködöböcz Gábor)

 

2021. szeptember 9., csütörtök 16.30 óra

DEMETER LÁSZLÓ: SZÁRNYALÓ SZONETTEK AMÍG CSAK ÉLEK: VERSEK - Kötetbemutató

Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Szépirodalmi Böngésző – Eger, Kossuth L. u. 16.

Az est folyamán versek hangzanak el Saárossy Kinga és Blaskó Balázs színművészek tolmácsolásában.

Közreműködik: Zsák Terézia amatőr népdalénekes és a 212. sz. Bornemissza Gergely Cserkészcsapat zenei együttese

Demeter László író, költő és festőművész Egerben és Szomolyán élő, jellegzetesen ösztönös alkotó, aki gyermekkorától szinte egész életén át a művészeteknek csaknem minden ágával foglalkozott. Irodalmára a humanitás és líraiság jellemző. Első kisebb versek kötete az Apevák, Avepák, Homokórák 2017-ben jelent meg, melyet gyorsan követett 2018- ban a Tollal és Ecsettel című – festményekkel is megtűzdelt – verses kötete valamint két regény; a Világgá mentek és a Túl a Fertő tavon. A regényeket újabb verseskötet követte 2019-ben, mely Hellász kék ege címmel jelent meg. A Szárnyaló szonettel című kötetében újra versekkel örvendezteti meg olvasóit az öregedni nem akaró, jó humorú 88 éves író.

 

2021. szeptember 4-től

ÚJRA VÁR A PLÁZAKÖNYVTÁR!

Helyszín: Agria Park emelet – Eger, Törvényház u. 4.

Nyitvatartás: minden pénteken és szombaton 10.00-től 18.00 óráig, vasárnap 10.00-től 16.00 óráig. Helyszín: Agria Park, 1. emelet – Eger, Törvényház u. 4.

 

Minden szerdán 17.00 órától

MINIMUSIC - Angol éneklős-zenés csoportfoglalkozás 1–6 éves korig.

Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár – Eger, Kossuth L. u. 16.

Ha szeretné gyermekét korán bevezetni az angol nyelv világába és fejleszteni idegen nyelvi készségeit, akkor hozza el őt a foglalkozásokra.  A gyermekeket szeretettel várja a programok vezetője Rita, aki 20 évig élt Angliában - Londonban - és itt szerzett gyakorlatot óvónőként.

Részvételi díj: 1 gyerek: 1200 Ft - 2 gyerek (testvérek): 2000 Ft 

Tovább a programfüzetre

Kategória: 
Hírek: