Idegennyelvi hírek

Idegennyelvi hírek

Idegen nyelvű újdonságok

angol amiKozma Gábor, Naomi Azevedo: Angol, ami neked biztosan kell!

Bródy Olvasóklub - Kazuo Ishiguro: Klara és a Nap

klaraA regényről 2022.06.1-én délután 16 órától beszélgetünk a Bródy Olvasóklubban, a Bródy Sándor Könyvtárban.

Egy sima, egy fordított - Julius Schäfer: Dresdener Liebschaften - Drezdai szerelmek

drezdaiA pergő és olvasmányos történetekben szerelmek bonyolódnak - egy magyar diák szemszögéből nézve. A felszínen a magabiztos, ragaszkodó és sokszor könnyelmű német nők, akik gyakran érthetetlen módon cselekszenek. Körülöttük forog minden. De ott van Drezda is, a csodálatos város, ami nehezen fogad be, de később már nehezen ereszt el, amitől megválni nehéz, s ha mégis megteszi az ember, ezerszer megbánja.

Idegen nyelvű újdonságainkból

garfieldJim Davis: Fat Cat 3-Pack, Livin’ the Sweet Life, What Leftovers
Lusta, kövér, szinte mindent megeszik kivéve a mazsolát és a spenótot, rajong a lasagne-ért, kegyesen megkíméli az egereket, és néha még segít is nekik borsot törni a ház urának orra alá.

Tea and Talk Klub - Változás

teaCutland-Molnár Erika ezen a héten kivételesen április 27-én szerdán várja 14 órától azokat, akik angolul beszélgetnének, átismételnék a tanultakat és nyitottak új ismeretek szerzésére is.

Tea & Talk Club

attention
Kedves érdeklődők, a Tea and Talk Club Cutland-Molnár Erikával ezen a héten elmarad. Március 24-én tehát nem lesz foglalkozás. Március 31-én 14 órától azonban újra várunk mindenkit a Bródy Sándor Könyvtárban.

Egy sima, egy fordított - Andy Weir: Project Hail Mary - A Hail-Mary küldetés Rusznyák Csaba fordításában

hailRyland Grace a Föld utolsó reménysége. Tizenkét fényévnyire a Földtől egy űrhajón úgy ébred fel, hogy nem emlékszik a nevére, kilétére vagy arra, hogy miért van ott. Két társa meghalt, az emlékezete lassan visszatér és arra a felismerésre jut, hogy meg kell akadályoznia, hogy egy titokzatos intergalaktikus űrmikroba elhomályosítsa a Napot, és elpusztítsa az emberiséget. Nem nagy ügy igaz? 

Idegen nyelvű újdonságok

moonThe Usborne Book of the Moon

Modern English Teacher

metEzúton tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az English Teaching Professional című angol nyelvű módszertani lap, amely eddig elérhető volt a gyűjteményben megszűnt, pontosabban beleolvadt a Modern English Teacher (MET) című folyóiratba. Ez az új folyóirat is elérhető könyvtárunkban, az English Teaching Professional néhány régebbi számával együtt.

Francia társalgási klub Fülöp atyával

Kezdőtől a haladóig bárki csatlakozhat, mindenki a saját nyelvi szintjén vesz részt a foglalkozásokon. A beszélgetőtárs Fülöp atya.

Időpont: 2022. január 24-tól minden második csütörtökön 16.00-órától: 

2022.02.24, 2022.03.10., 2022.03.24., 2022.04.07., 2022.04.21., 2022.05.05., 2022.05.19., 2022.06.02.

Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Műhely (Eger, Kossuth L. u. 16.)

Oldalak