Az Idegen Nyelvi Részleg könyvajánlója

Az Idegen Nyelvi Részleg könyvajánlója

Bródy olvasóklub

tóClaire-Louse Bennett: Tó című kisregényéről 2023. május 10-én beszélgetünk a Bródy olvasóklubban. A beszélgetés 16.30-kor kezdődik a Helyismeret - folyóirat olvasóban.

Ízelítőül nézzük meg a könyvhöz készült trailert:

https://www.youtube.com/watch?v=ccNAOybEOcI

 

 

Német társalgási klub

halt
Értesítjük az érdeklődőket, hogy a jövő heti (április 25-ei) német klub elmarad. A következő időpontban május 9-én, Herbert Wolff újra várja azokat, akik szeretnék gyakorolni  a német nyelvet.

Nyelvtanári ötletbörze

goetheMég lehet jelentkezi a budapesti Goethe Intézet foglalkozására, amelyen gyakorlati tippekkel és kreatív gyakorlatokkal várnak minden érdeklődő némettanárt.
Érdekes tanórai példákon keresztül bemutatják, hogy milyen sokféleképpen lehet feldolgozni a nyelvtanulóknak szóló egyszerűsített olvasmányokat.

Idegennyelvű újdonságainkból ajánljuk

augJess A. Loup: Pfeil im Aug
Miután Ronja Bellingrodt megörököl egy farmot és a környező földeket addig ismeretlen alsó-bajorországi nagybátyjától, odaköltözik, hogy elszakadjon uralkodó természetű anyjától. Szenvedélyes íjászként tanfolyamot és íjászboltot vezet.

Egy sima egy fordított - Hanya Yanagihara: A Little Life - Egy kis élet Bozai Ágota fordításában

egykislitlleA számos irodalmi díjra jelölt besztszeller, évtizedeken átívelő, 700 oldalas kötet négy férfi barátságáról szól. Szobatársak egy kis massachusettsi egyetemen, majd New Yorkban próbálnak szerencsét.

Kutyák és macskák titkos világa - idegen nyelvű könyveinkből ajánljuk

dictionaryPeter J. Conradi: Dictionary of Interesting and Important Dogs 

Nyelvi klubok könyvtári környezetben

teaA Tea&Talk klub minden csütörtökön 14 órától várja az érdeklődőket. Beszélgessünk, gyakoroljuk együtt az angolt Cutland-Molnár Erikával és Őrsiné Mohl Szilviával.
Helyszín: Digi-terem
Az első időpont: 2023. 01. 12.

Nyelvi klubok könyvtári környezetben

herbertSzeretettel várjuk az érdeklődőket ingyenes idegen nyelvi klubjainkba. Magabiztos beszéd, jó hangulat, a beszélgetésbe mindenki a saját nyelvi szintjén kapcsolódhat be.
Herbert Wolff és Wolff Sarolta az alábbi napokon várja azokat, akik szívesen beszélgetnének angolul.
2023. január 9., 23., február 6., 20.

Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk


arabicModern Arabic Short Stories - An Arabic-English Reader

Egy sima, egy fordított - Alex T. Smith: How Winston Delivered Christmas - A kisegér, aki elhozta a karácsonyt Schmiedl Gábor fordításában

winstonEgy Winston nevű kisegér karácsony estéjén megtalál egy Mikulásnak címzett elveszett levelet. A levelet a nyolc éves Oliver írta, ám miután sietve bedobta a postaládába, a levél valahogy kiesett és a szél pont Winston kisegér útjába sodorta.

Oldalak