Főoldal

Ez a gyűjtőoldalhoz tartozó tartozó tartalmakat tartalmazza.

Időpont változás

Kedves Olvasóink! 

2023. május 8-án (hétfőn) szakmai program miatt Központi könyvtárunk 14 órakor nyit. 


Köszönjük megértésüket! 

 

 

Kis Könyves Költözés a Bródyban, avagy összebútorozunk, segíts Te is!

A Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtára a növekvő energiaárak miatt 2022. december 19-től ÚJ HELYSZÍNEN, a Központi könyvtárban várja olvasóit a Központi könyvtár nyitva tartási idejében. A gyermekkönyvtári programok és szolgáltatások a továbbiakban is teljes körűen elérhetőek, de most már a Kossuth Lajos utca 16. szám alatt.
 

Fényesebb a láncnál a kard - március 15-ei megemlékezések a könyvtárbuszon

Március 15-én ünnepeljük az 1848-as forradalom és szabadságharc kezdetét. Egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk, aminek alkalmából egy olyan forradalomra emlékezünk, ahol Európában egyedülálló módon teljesen békésen, vérfürdő nélkül értek el eredményeket ifjaink, a tömeges összefogásnak köszönhetően. De hogyan beszéljünk erről gyerekeknek, hogyan emlékezzünk velük úgy, hogy számukra is érthetőek és átélhetőek legyenek ennek a történelmi napnak az eseményei?

Könyvtár 4 Keréken az Eger Adventen

Az egri advent káprázatos díszkivilágítása, különleges látványelemei, a forralt borok és a kürtőskalács fahéjillata mellett könyvtárbuszunk is megtalálható lesz az adventi forgatagban az Eger felirat mellett december 20-23. között 12-18 óráig. Látogatóinkat félárú beiratkozással, a legújabb könyvekkel, folyóiratokkal, társasjátékokkal, internet- és számítógéphasználattal várjuk, játékos kedvű látogatóink pedig apró ajándéktárgyakért is játszhatnak.

DIS-KURZUS a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtári Módszertani Műhelye

A Bródy Sándor Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődő könyvtároskollégát a DIS-KURZUS Gyermekkönyvtári Módszertani Műhely következő találkozójára.

Téma: Beavatások 1. - Színház babáknak, kreatív olvasási játék kamaszoknak a könyvtárban
Időpont: 2021. október 04. hétfő: 10:00-15:00
Helyszín: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára
Eger, Bartók tér 6. sz.

Ahogy eddig is, ezúttal is próbálunk a függöny mögé nézni, megfejteni, felfedezni,
megújulni, részese lenni valaminek. Beavatódni.

Heves megyei könyvtárosok szakmai napja

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szakmai továbbképzést szervez a Heves megyei nyilvános könyvtárak, könyvtári szolgáltató helyek és iskolai könyvtárak könyvtáros munkatársai számára, amelyre tisztelettel meghívunk minden érdeklődő megyebeli kollégát.

Időpont: 2021. augusztus 30. (hétfő)
Helyszín: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, Eger Kossuth Lajos utca 16.

Sikeres pályázatainkról

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár 2021-ben három pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtárak és Levéltárak Kollégiumához. A pályázati eredmények július 20-án jelentek meg az NKA honlapján, s most örömmel adunk hírt arról, hogy mindhárom pályázatunk a támogatott projektek között van.

A támogatott pályázataink:

Szakmai nap a Heves megyei könyvtári szolgáltató helyek munkatársai részére

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghív minden érdeklődő kollégát a Heves megyei könyvtári szolgáltató helyek munkatársai részére szervezett szakmai napra.
2020-ban szakmai napunk témája a környezettudatos gondolkodás és a zöldkönyvtár projektünk lesz.

Időpont: 2020. augusztus 27. (csütörtök)
Helyszín: Könyvtár, Információs és Közösségi Hely Besenyőtelek, Fő út 108.

PROGRAM

Kovács Attila: A bolsevik iszonyat 100 éve - A kommunizmus Magyarországon

A Tanácsköztársaság hatalomra kerülésének 100. évfordulójára.

Éppen száz éve annak, hogy a kommunizmus először felütötte a fejét Magyarországon. A rendszerváltozás óta számos tanulmány, kötet látott napvilágot a témában, mégis: gyakorló történelemtanárként egyértelmű tapasztalatom, hogy az ifjú nemzedékek szinte semmit nem tudnak mindarról, amit a kommunista eszmeiség nevében elkövettek nemzetünk ellen.

Élő Könyvtár - szakmai nap Hevestéka könyvtárosoknak

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghív minden érdeklődő kollégát a Heves megyei könyvtári szolgáltató helyek munkatársai részére szervezett szakmai napra.

Időpont: 2020. január 27. hétfő 10:00-13:30 óra
Helyszín: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, Eger, Kossuth Lajos utca 12.

Program

Oldalak