Friss hírek

Friss hírek

Újraindítjuk a Bródy Pakkot!

Az 1/2021. (IV. 6.) BM határozata alapján 2021. április 13-tól újraindítjuk Bródy Pakk szolgáltatásunkat. Egyúttal kérjük, hogy az Önnél levő dokumentumokat juttassa vissza hozzánk, hogy mások is megtalálhassák kedvenc történeteiket!

A dokumentumokat a Bródy Sándor Könyvtár bármely gyűjteményéből kiválaszthatja.
Kívánságlistáját elsősorban online az info@brody.iif.hu email címen, illetve ezen az űrlapon várjuk.

Áprilisi e-könyv-ajánló

Andrew Kaufman: The Ticking Heart
"Expansive and imaginative.” —Kirkus Reviews “Irreverent and bursting prose... Fans of Mark Leyner will enjoy Kaufman's messy string of outrageous scenarios.” —Publishers Weekly Part modern fable, part detective novel, a journey through grief in the imaginary world of Metaphoria. One cold winter night, Charlie shares a cab with a stranger in a purple hat. As they talk, a cloud of purple smoke overwhelms him and he wakes up to find himself behind the only desk in the Epiphany Detective Agency. Charlie, as it turns out, is trapped in Metaphoria, an otherworldly place that reality has forgotten, a place where everything means something else. His first client is Shirley Miller, who insists on hiring Charlie to find her husband's missing heart. In fact, she's so insistent that she replaces Charlie's heart with a bomb. He has twenty-four hours to find Twiggy Miller's heart - and its meaning - or his own will explode. Tender and brutal, optimistic and despairing, this modern fable by the author of the cult hit All My Friends Are Superheroes takes a fresh look at what it means to fall into, and out of, love.

Támogassa könyvtárunkat adója 1%-ával

Csak egy kattintás, és máris támogathatja könyvtárát!
Ne feledkezzen el adója 1%-ának felajánlásáról idén sem!
Adószám: 15378376-2-10
Kedvezményezett neve: Bródy Sándor Könyvtár
 
2020-ban felajánlásával szerveztünk a fiatalok számára találkozókat kedvelt íróvendégeikkel az Ajtók és átjárók előadás-sorozatban.
(Fotó: Komka Péter, MTI)
 

Légy te is Versfestő! - Alkotópályázat A magyar költészet napja alkalmából

2021. április 11-én 57. alkalommal ünnepeljük A magyar költészet napját, amely József Attila születésnapja is.

A költészet és a képzőművészet sok esetben kézenfogva jár, s a legváltozatosabb technikákkal készülnek azok a művészi illusztrációk, amiket a verssorok szavai ihletnek. A költemények a versírók és a versfestők által válnak élővé és a mindennapjaink részévé.

Idén az ünnep alkalmából Légy te is Versfestő! alkotópályázatot hirdetünk olvasóinknak.

RészletGazda(g) - Iskolai Közösségi Szolgálat

A lényeg mindig a részletekben rejlik!

Érettségi előtt állsz? Nincs még meg az 50 óra iskolai közösségi szolgálatod? Jelentkezz RészletGazdának, és ajánld kedvenc könyveidet másoknak is!

Rendkívüli híreink - Szünetel a Bródy Pakk

A Magyarország Kormánya által hozott szigorító intézkedések nyomán a szolgáltatások teljes köre szünetel, így könyvtárunk is Bródy Pakk szolgáltatását, a dokumentumok visszahozatalát és az online beiratkozást 2021. március 5-étől további értesítésig felfüggeszti. Az űrlapot lezártuk, újabb kéréseket nem tudunk fogadni. A március 4-ig leadott (kiértesített) kéréseket még átvehetik olvasóink március 5-én 16 óráig.
Megértésüket köszönjük!

Ingyenes Arcanum próbahozzáférés

Az Arcanum Adatbázis Kft. 2021. március 27-28-án ingyenes próbahozzáférést biztosít szakkiadók könyveihez a SZAKTÁRS oldalon. Tíz kiadó összes könyvét bárki számára elérhetővé teszik, sőt már magánszemélyeknek is lehetőségük van előfizetni a kiadók kínálatára.

Internet Fiesta 2021

2021-ben már 22. éve annak, hogy márciusban a könyvtárak készülődnek az Internet Fiesta programjaira. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – ismét összehangolt eseményekre biztatja az intézményeket. 

A programok célja a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása. 

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár magasabb vezetői megbízásnak minősülő igazgatói munkaköre betöltésére Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata - a kulturális intézményben foglalkoztatottak munkaköreiről és foglalkoztatási követelményeiről, az intézményvezetői pályázat lefolytatásának rendjéről, valamint egyes kulturális tárgyú rendeletek módosításáról szóló 39/2020. (X. 30.) EMMI rendelet (továbbiakban EMMI rendelet)foglaltak alapján – pályázatot hirdet a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgató (magasabb vezető) munkakörének betöltésére.

DIS-KURZUS - a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtári Módszertani Műhelye

ONLINE KOMMUNIKÁCIÓ A GYAKORLATBAN

Választható időpontok:
2021. március 25.
csütörtök: 9:30-12:00
2021. március 29. hétfő 9:30-12.00

Helyszín: Online – Diskurzus Zoom-szoba

"Amit eléjük teszel, legyen rövid, hogy elolvassák, világos, hogy értékeljék, képekben gazdag, hogy emlékezzenek rá, de mindenekelőtt pontos, hogy a fénye vezessen." (Joseph Pulitzer)

Oldalak