Egyedülálló Társas hét a Bródyban

A Bródy Sándor Könyvtár szeretettel meghívja Önt
az Egyedülálló Társas hét a Bródyban
című rendezvényére.

Könyvtárunk első alkalommal rendezi meg 2023. február 13. és 17. között Társas hetét, ahol minden programunk a játék jegyében fog telni:

A jó társasjáték megtanít bennünket arra, hogyan kell csapatban gondolkodni és együtt dolgozni. Legyen logikai, stratégiai, ügyességi vagy bármilyen más, kitűnő szórakozást nyújt és aktív közösségi élményt ad. A jó versenyszellem, az odafigyelés a társakra és az ellenfélre, az intenzív agymunka - mind-mind tanulható a társasjáték segítségével.

Könyvtárunkban éppen egy éve nyílt lehetőség a társasjátékok kölcsönzésére, helyben használatára. A Bródy JátékTár projekt új programokat is inspirált az év során: az Egyedülálló Társas Nap-ot, az Egri Társasjáték Klub rendszeres programjait, a Bródy Társas Pikniket a Dobó téren és az Érsekkertben.

Könyvtárunkban jelenleg 466 db kölcsönözhető társasjátékból választhatnak a Bródy JátékTár tagsággal rendelkezők, amelyek a Központi könyvtárban és a Gyermekkönyvtárban érhetőek el: https://brody.iif.hu/jatektar.
Érdekes és izgalmas társasjátékokat biztosítunk minden korosztály számára. A társas napra új játékokat is kínálunk az érdeklődőknek. Pár cím a teljesség igénye nélkül: Szerelmes levél (új kiadás), Arnak elveszett romjai, Carcassonne alap (új kiadás), Concordia: Sestertiussal kikövezett utak, Escape the room: A szanatórium rejtélye, Go Master Youtubers, Kamu detektor, Mentsd meg a bolygót, Minecraft: Builders & Biomes, Vigyáz(z)6!

Programok:

2023. február 13., hétfő 17.00

Bébillér mesekör - Mese és játék a farsang jegyében

 

2023. február 14., kedd 16.00

Bródy Játéktár - Egyedülálló társas nap, azaz társasjáték minden mennyiségben

Társasjátékokat tanítanak az Egri Társasjáték Klub tagjai (Kelemen Attila, Farkas Attila, Szerencsi Petra és Nagy László) és a könyvtárosok (Aradiné Kovács Judit, Bodó Boglárka, Lisztóczki Mónika, Lovas-Szabó Kitti, Püski Viktória, Szabó Eszter, Szabó Zsuzsi, Szécsényi Orsolya, Szuhár Dóra, Turay Zoltán). Délelőtt iskolai csoportokat, délután minden korosztályt várunk a könyvtárba.

16 órától a következő játékokkal ismerkedhetünk meg: Mysterium, Kuruzslók Quedlinburgban, Egy szép új világ, Anachrony, Arnak elveszett romjai, Carcassonne, Catan telepesei, Jaipur, Splendor, Ticket tor Ride: Europa, Dixit, Vigyáz(z)6!, Hedbanz, Cat Lady.

Programunk ingyenes, de regisztrációhoz kötött, 16 órától folyamatosan lehet érkezni 18 óráig, a megfelelő játékidőt a regisztrációs űrlapon lehet bejelölni:  tovább a regisztrációhoz...

A bemutató alatt megismert és megszeretett társasjátékokat a beiratkozott olvasóink játéktári tagság megváltásával kölcsönözhetik.

 

2023. február 15., szerda 16.30

Romantikus kvízdélután a Bródyban!

Szeretettel várunk mindenkit Társas hetünk alkalmából megrendezett RomKom kvízre, ahol a középpontban a romantikus filmek, irodalmi művek valamint híres magyar írók, költők szerelmei/múzsái állnak. 

A kvízjátékra 1-5 fős csapatok jelentkezését várjuk, 16-99 éves korig.

Programunk ingyenes, de regisztrációhoz kötött: tovább a regisztrációhoz... 

 

2023. február 16., csütörtök 14.00

Kártyaklub

 

2023. február 17., péntek 10.00

Körös-körül - Játékos geometriák kicsiknek

A Harlekin bábszínház előadása a Bródy Sándor Könyvtárban

A produkciót 1-4 éves korig ajánljuk. Jegyek a jegy.hu oldalon vásárolhatóak 1.000,- Ft/fő áron:

tovább a jegyvásárláshoz...

 

2023. február 17., péntek 14.00

Egri Társasjáték Klub délután

 

AKCIÓINK A HÉTEN:

- 2023. február 14-én és 15-én féláras beiratkozás a könyvtár minden részlegében

- Egész héten megbocsátás hete: olvasóink ezen a héten késedelmi díj megfizetése nélkül hozhatják vissza lejárt kölcsönzési határidejű könyveinket, társasjátékainkat, stb.

- 2023. február 14-én pörgessen a rulett keréken kedvezményekért és könyvtári ajándékokért!
        - Piros páros: csokoládé szív
        - Piros páratlan: könyvjelző vagy notesz
        - Fekete páros: saját kiadású könyv
        - Fekete páratlan: toll vagy kulcstartó vagy hűtőmágnes
        - Zöld „nulla”: féláras beiratkozás egy ismerősének 2023. június 30-ig vagy késedelmi díj eltörlése 2023. december 31-ig
        - Piros 14: egy év helyett másfél évre kapja a társasjáték tagságot. Ha van JátékTár tagsága, akkor 2023. május 31-ig egy helyett két társasjátékot kölcsönözhet.

Tovább a rendezvény plakátjához...

Légy a játék része TE is, társasozzunk a könyvtárban!

Kategória: 
Hírek: