Varázskönyvtár a Bródy Sándor Könyvtárban

A Bródy Sándor Könyvtár a Szivárvány Óvoda Arany János Tagóvodájával közösen 2012 óta rendezi meg farsang táján hagyományos, Varázskönyvtár című programját. Idén erre a közös programra 2023. február 6-án, hétfőn 10 órától kerül sor.

A Varázskönyvtár célja, hogy a kicsik minél hamarabb kapcsolatba kerüljenek a mesékkel, a könyvekkel. Idén királyfik és királylányok indulhatnak vándorútra Farsang király birodalmába, hogy próbákat kiállva, varázserővel felfegyverkezve, kincsekkel megrakodva vigyék hírét a nagy próbatételnek és a könyvtárnak.

Ebben az esztendőben 48 kisgyermek érkezik könyvtárunkba, a Szivárvány, az Arany János, a Csillagfény, a Deák Ferenc, az Eszterlánc, a Dr. Hibay Károly, a Katica és a Napsugár Tagóvodákból.

A 10 órakor kezdődő program során 3 vándorló sereget alakítunk: a varázslufi, a varázsszemüveg és a varázssipka sereget. Minden egyes csapatot egy jótündér fog kísérni. A varázsmondóka elmondása után a gyerekek - mint a mesében - három helyszínt látogatnak végig: a Királyi táncházban énekelnek és táncolnak, a Királyi fabrikában kézműveskednek, a Királyi mesepalotában pedig mesét hallgatnak. A próbák teljesítése után az óvodások a Farsang király udvari varázslóivá válnak.

A programban a tagóvodák óvónői és a Bródy Sándor Könyvtár könyvtárosai vesznek részt.

Kategória: