Költők találkozása

A Bródy Sándor Könyvtár szeretettel meghívja Önt a Költők találkozása című irodalmi estjére

Vendégeink:
Baranyi Ferenc, Jóna Dávid és Kaiser László 
Moderátor: Dr. Ködöböcz Gábor irodalomtörténész

Időpont: 2023. február 28., kedd 17 óra
Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, 3300 Eger Kossuth L. u. 16.

A bemutatott kötetek a helyszínen kedvezményes áron megvásárolhatóak.

Baranyi Ferenc: Tiszta szándékkal

Sose tartoztam szekértáborokhoz, az irodalmi életben tehát nagyon hamar a senki földjén találtam magam. A közéletben viszont nyakig benne voltam „eleitől fogva”, a közösség volt az éltető közegem. Ez a vaskos kötet, amelyben az életem, valamint eszmei és művészi fejlődésem versekben mutatkozik meg, igazolhatja ezt. 
Baranyi Ferenc

Jóna Dávid: Dééévid, aranyapám

Ki ír manapság tájleíró költeményt? Például Jóna Dávid. Merészel korszerűtlen lenni. Miközben verseiben folyamatos párbeszédet folytat a költő elődökkel, Pilinszky Jánossal, Dsida Jenővel, József Attilával, Ady Endrével, Szabó Lőrinccel, a kortárs költők műveit is rendre játékba hozza. Mer komoly, sőt, végtelenül szomorú is lenni, és nem riad vissza a regiszterek frivol keverésétől sem. 
Tóth Krisztina

Kaiser László: Gyerekszoba

Huszonöt év versei: ihletőjük az örök és egykori gyerekszoba lakója. A cím azt sugallná, hogy a Gyerekszoba darabjai témájuknál fogva kerültek egy kötetbe, s ebben megerősítenek Kaiser László korábbi könyveiből is ideválogatott versek, közölük nem egy az életmű emblematikus része. Mégis, ha túljutok a címen, az új művekkel együtt ismét csak a költő teljes világában találom magam, hiszen a személyes izzás, az időmúlás és elmúlás, kötődés és elválás, egyén és világ tematikája gondolatiság s érzelem érzékeny egyensúlyát mutatja, metafizikai kérdésfelvetésekkel, válaszkísérletekkel. S mindez hol képzettársításokat keltő rímekkel, hol a költőre jellemző meditatív versbeszéddel.
Sztanó László

Tovább a rendezvény plakátjához...

Kategória: 
Hírek: