Természetmegőrzési Műhely: A jó, a rossz, a csúf és a szőrös „nemolyanjóbarátaink"

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Bródy Sándor Könyvtár új előadássorozatot indít útjára Természetmegőrzési Műhely címmel. Az előadások céljául aktuális természetvédelmi témák, problémák ismertetését tűztük ki, továbbá ezen alkalmakon lehetőséget biztosítunk a közös gondolkodásra, kapcsolatépítésre is. A programsorozat nemcsak a szakmai közönség, de a természetvédelem iránt érdeklődők számára is érdekes lehet.

A Természetmegőrzési Műhely első előadásának címe:

A jó, a rossz, a csúf és a szőrös „nemolyanjóbarátaink"

Előadók: Schmotzer András kutatási szakreferens és Hák Flóra természetvédelmi ügyintéző (Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, Természetmegőrzési Osztály

Honnan jöttek, merre tartanak, és mit tehetünk az inváziós fajok visszaszorításának érdekében?

Bár a migráció fogalmát egyre gyakrabban halljuk politikusok, történészek és véleményformálók szájából, ne feledjük, a Földünket benépesítő élővilág is folyamatos mozgásban, vándorlásban van. Ez természetes elemeket is magába foglal (elég itt a madarak vonulására gondolni), azonban az elmúlt évtizedekben óriási - a laikusok számára sok esetben még kevésbé észlelt - változások tapasztalhatók, melyek tájaink arculatát is megváltoztathatják. Olyan új növény- és állatfajok, paraziták jelentek meg, melyek az ember "segítsége" nélkül nem jelenhettek volna meg hazánkban.

Az előadásunk alapvetően a környezetünkben is megfigyelhető inváziós növényfajokra, valamint emlősökre koncentrál, de szeretnénk bemutatni a folyamatok háttérmozgatóit, valamint azokat a kezelési (visszaszorítási) lehetőségeket, amik jelen pillanatban a rendelkezésünkre állnak.

Időpont: 2023. január 30., hétfő 16:30 - 18:00
Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Böngésző (Eger, Kossuth Lajos utca 16.)

Az előadáson a részvétel ingyenes, azonban ELŐZETES, ONLINE REGISZTRÁCIÓHOZ kötött, amivel helyét tudja biztosítani a helyszínen. (kattintásra megnyílik a regisztrációs felület)

Jelentkezési határidő: 2023. január 30., 12.00

(forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság)

Kategória: 
Hírek: