Samuel Allo francia mesemondó a Bródyban

A Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtára szeretettel meghívja Önt
egy baráti találkozóra Samuel Allo francia mesemondóval.

Időpont: 2023. január 18., szerda 17 óra
Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár földszint (Eger, Kossuth Lajos u. 16.)

Könyvtárunk évek óta jó kapcsolatot ápol a biatorbágyi Kisgombos Kiadóval. 2022-ben az Országos Könyvtári Napokon egész napos színes programmal mutatkoztak be az egri közönségnek. Az ő gondozásukban 2021-ben jelent meg Samuel Allo Két csillag című mesegyűjteménye.

A világjáró mesemondó egy breton faluban nőtt fel. Tanári pályája kezdetén hátizsákkal, gyalogosan járta be a világot, miközben gyűjtötte a meséket, amelyeket szeretett volna másokkal is megosztani.

Samuel gondolatait idézzük:

Utazásaim alapgondolata volt, hogy bárhol járok, megpróbálom megteremteni azt a körülményt és légkört, amelyben valakinek átadhatok egy mesét, elénekelhetek egy dalt és megtaníthatok egy egyszerű néptáncot is. Számtalan alkalmat találtam arra, hogy egy fedél alá, egy asztal köré, egy tűz mellé gyűjtsem össze az embereket, akárcsak a régi időkben: beszélgetni, mesélni, énekelni, táncolni. Családokat, szomszédokat, iskolai osztályokat, gyerekeket, felnőtteket, akiknek megismerhettem a kultúráját, az enyémhez hasonló vagy attól épp eltérő gondolkozását, örömeit, bánatait, álmait.

Samuel Allo utazásai során Magyarországon is megtalálta azokat az embereket, akikre a bizalmuk és szeretetük miatt családtagként tekint, a Kisgombos Kiadó tulajdonosainak személyében. E barátság révén jelenhetett meg a Két csillag című mesegyűjtemény.

A vándor mesemondó 2023. január 18-án, szerdán 17 órától lesz könyvtárunk vendége. Hívunk és várunk mindenkit egy baráti találkozóra, ahol meghallgathatjuk Samuel történeteit és együtt énekelhetünk.

Kategória: 
Hírek: