Népmese Napja és Bébillér családi mesekör

A Népmese napját 2005 óta rendezik meg minden év szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

A Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtára évek óta könyvtári foglalkozásokat, programokat kínál erre a napra a város óvodáival, iskoláival együttműködve. Így van ez idén is. "Gyere mondok mesét neked" című programunkra várjuk a családokat és egyedülállókat, mesekedvelő fiatalokat és időseket, gyerekeket és felnőtteket 2022. szeptember 30-án, pénteken 17 órától. Együtt lenni csak úgy, régimódian, jól érezni magunkat mesemondó, mosolygó, derűs emberek társaságában. Mesével, tánccal, kézműves programmal, közös játékkal tesszük emlékezetessé mi is ezt a napot.

Tovább a rendezvény plakátjához...

Ez az esemény egyben évadnyitó programja Bébillér családi mesekörünknek, ahová továbbra is várjuk az érdeklődő családokat minden hónap második hétfőjén délután 5 órától.
További információ kérhető:
E-mail: gyermekkonyvtar@brody.iif.hu
Tel: 36-310-363

Tíz évvel ezelőtt, 2012-ben jelent meg a Manó Könyvek gondozásában a Mesélj nekem sorozat. A 18 kötetes tematikus mesegyűjtemény szerkesztője Luzsi Margó, gyermekkönyvtárunk nyugalmazott vezetője, a Bébillér családi mesekör alapítója, aki több mint 40 éven keresztül mesélt kicsiknek és nagyoknak a könyvtár falai között. Hosszú esztendőkön át gyűjtötte tarsolyába a királylányos, sárkányos, tündéres, manós, boszorkányos meséket, amiket e sorozat lapjain adott tovább azzal a céllal, hogy mindenki tovább mesélhesse őket.

Családi mesekörünk 2022-2023 évi programjába ezekből a kötetekből választottuk ki kedvenceinket, s mi, gyerekkönyvtárosok is örömmel adjuk tovább őket.

Mesemondó alkalmaink - Luzsi Margó nyomdokain járva - a hagyományos magyar népmesemondás rendjét követik, megidézve a régi fonók hangulatát azzal, hogy több generációt is invitálunk egy közös mesehallgatásra. A meséléseket minden alkalommal alkotó kézműves tevékenység követi, melynek során a családok szintén közösen, a nagyok a kicsikkel együtt készíthetnek el egy-egy apró tárgyat, vagy játékot.

Várunk téged is, Önt is, bébillérkedj velünk!

Tovább a Bébillér családi mesekör programfüzetéhez...

Kategória: