Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk

delfGyűjteményünk az alábbi DELF vizsgákra felkészítő könyvekkel bővült: 

ABC DELF A2 : [200 exercices] / David Clément-Rodrríguez, Amélie Lombardini.
ABC DELF B1 / Corinne Kober-Kleinert, Marie-Louise Parizet
Le DELF 100% réussite B2 / Lucile Bettaux 
Le DELF 100% réussite C1 C2 / Lucile Chapiro
ABC DELF B2 : junior scolaire / Adrien Payet, Claire Sanchez

A DELF A1, A2, B1, B2 és DALF C1, C2 a Francia Oktatási Minisztérium által felügyelt nemzetközi nyelvvizsga, a DELF B1 és B2, illetve DALF C1 ezen felül a Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület által Magyarországon akkreditált alap-, közép- illetve felsőfokú nyelvvizsga.
Van kifejezetten fiataloknak szóló DELF Junior típusa is, amely a 12-19 éves, felső tagozatos általános iskolásoknak, illetve középiskolásoknak szól. A DELF Junior vizsga részét képező témák, szövegek és írásbeli feladatok a vizsgázók életkorához, érdeklődési köréhez igazodnak!
Miért érdemes DELF-DALF vizsgát tenni?
A vizsga nem könnyű, de francia nyelvtudásunk életre szóló hivatalos elismerését jelenti. Magyarországon és az egész világban elismert nyelvvizsgabizonyítványt kapunk. Továbbtanulási lehetőséget ad számos franciaországi egyetemen (B2, C1, C2 szintű nyelvvizsgák). Belgiumtól Kanadáig a francia nyelven oktató felsőoktatási intézményekben világszerte elismert. Útlevél a karrierépítéshez, ha munkánk során frankofón országba vagy kétnyelvű környezetbe utazunk.

varázslatos1varázslatos2A Varázslatos angol nyelv és a Varázslatos német nyelv című sorozat első részeit ajánljuk olvasóink figyelmébe. A nyelvkönyvek kompetenciaalapú, differenciáló, játékos feladatokkal nyújtanak segítséget a nyelvek elsajátításához 6-8 éves tanulóknak. Olyan egyszerűen alkalmazható alapszókincset hoznak létre, amelyre később magabiztosan lehet építkezni.
A gyerekek életkorának megfelelő, játékos, változatos feladatokkal hozzájárulnak a tanulási kedv felkeltéséhez és fenntartásához. Letölthető hanganyag biztosítja a szavak helyes kiejtését, hallás utáni megértését. A feladatokhoz tartozó megoldó kulcsok és a hanganyag a Maxim Kiadó honlapján érhetők el. 
A feladatok alkalmasak az iskolai tananyag elmélyítésére, kiegészítésére és a biztos nyelvi készség kialakítására.


illustratedUsborne Junior Illustrated Grammar and Punctuation
A színes, a kiadó hagyományaihoz méltó kiállítású kötet könnyedén, játszva vezeti be a legifjabb nyelvtanulókat a nyelvtan és az írásjelek világába. A magyarázatok világosak és egyértelműek. A szabályokat sok-sok példa teszi még érthetőbbé. Kiváló segítője lehet minden általános iskolában oktató nyelvtanárnak. 

 

 

 

 

flaffiAnna Nwaada Weber: Flaffi, der kleine Flamingo
Flaffi a kis flamingó Afrikában él egy nagy tó mellett családjával és barátaival. Bár az állatok nagyon különbözőek, mégis jó barátok. Ott van például Gitta az aranyhal, aki mindennél jobban szereti a vizet, ugyanakkor Max az ifjú egér el sem tudja képzelni, hogy valaha is elmenjen úszni. Flaffi általában egy lábon áll és órákon át álmodozik. De ma nagyon aggódik barátja Max miatt. Napok óta esik az eső és az egérfiúcska eltűnt. A barátai sem látták egy ideje. Maxnek talán segítségre van szüksége? Az izgalmas képeskönyv a barátságról és a bátorságról szól. A szöveg kiválóan érthető, a nagybetűs tipográfia miatt jól olvasható. Viszonylag kevesebb szöveg kerül egy oldalra, így azt érezzük, hogy gyorsan haladunk az olvasással. Már a B1 szinten álló nyelvtanulóknak is élményt nyújt és  lehetőséget a nyelvgyakorlásra.
A kötet szerzője Anna Nwaada Weber gyermekkorát Németországban majd Nigériában töltötte. Itt felfedezte a természet és az állatok iránti szeretetét. Fizikát tanult a Heidelbergi Egyetemen, ezt követően tanulmányait művészeti irányban folytatta. Ismert festőművész és szobrász.
Két gyermek édesanyjaként esti meséket talált ki a gyermekei számára, és úgy döntött, publikálja is a történeteit. Így született meg A „Flaffi, der kleine Flamingo”. 
a szerző jelenleg a németországi Düsseldorf melletti Ratingenben él családjával.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: