Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk

besserMiriam Holzappel: Das Besser Macher Buch

A Das Besser Macher Buch a divatos életvezetési könyvek közé tartozik, arról szól, mit tegyünk, hogy jobban érezzük magunkat. Ne gondoljunk nagy dolgokra. Tanuljunk például együtt egy társunkkal, mindjárt szórakoztatóbb lesz a dolog és így segítünk azoknak, akiknek nehezebben megy a tanulás. Vegyünk részt elsősegély tanfolyamon, látogassunk el egy idősek otthonába vagy írjunk tele kis cédulákat kedves mondatokkal majd tegyük ki például egy áruház hirdetőtáblájára. Annak is örülhetünk, ha teszünk valami jót a bolygónkért és ezt tudatosítjuk is magunkban. Csapvizet iszunk, vigyázunk a holminkra és tovább használjuk a ruhadarabjainkat, nem hordunk állati szőrmét, kevesebb húst eszünk. A néha kisé naivnak tűnő tanácsok gyerekeknek szólnak, de a felnőttek is megszívlelhetik.
Ez a jóindulattal teli kis könyv kiváló a német nyelv gyakorlására, jól érthető, fontos alapszavakat találunk benne és még a felszólító módot is gyakorolhatjuk...

makláriMaklári Tamás Szólások és beszólások németül. Válogatás a német szófordulatok csodálatos magánéletéből

Ez a könnyed hangvételű nyelvkönyv a mai német hétköznapok 85 leggyakrabban használt szófordulatának eredetét mutatja be és gyakoroltatja be a haladó szintű nyelvtanulókkal.  A szavaknak is lelkük, történetük van. A mai német nyelv hemzseg a középkorból ránk maradt szófordulatoktól: alles in butter, einen Korb kriegen, hand und Fuß haben…
A sokszor vicces eredetű szófordulatok feldolgozását rejtvények kísérik és a könyv végén az összes gyakorlat megoldása is megtalálható.
A leírások magyar nyelvűek, így azok, akik nem tudnak németül, úgy forgathatják, mint kulturális érdekességet.
Maklári Tamás nyelvkönyvei érthetők, éttekinthetők, szellemesek és ha lehet nyelvkönyvről ilyet mondani szórakoztatóak. A szerző számos könyve megtalálható a gyűjteményben.

osmanRichard Osman: The Thursday Murder Club

Ez a regény 2020 legnagyobb krimiszenzációja volt, amiből Angliában több mint 1 millió példányt adtak el. Állítólag Steven Spielberg megvette a filmjogokat.
Pedig látszólag semmi szenzáció nincs benne. Egy nyugdíjas otthonban játszódik, ahol négyen Joyce, Elizabeth, Ibrahim, és Ron azzal töltik a mindennapjaikat, hogy gyilkosságokat göngyölítsenek fel, és ha kell, a rendőrség munkájába is besegítsenek.
Ne úgy olvassuk, mint egy krimit. Bár a gyilkosság és a nyomozás áll a középpontban inkább a hangulata, a humora a stílusa miatt szeretik az olvasók.
A történet valójában a főbb szereplőkről, az ő életükről, az érzéseikről és az egymáshoz való viszonyukról szól.

juniorEnglish for Everyone Junior – Angol nyelvkönyv gyerekeknek kezdő szint

A felnőtteknek szóló sorozat mellett megjelent a gyermekek számára készült változat is. A könyv segítségével, egyszerű feladatokon és vidám hanganyagokon kersztül hamarosan több mint 500 tudunk használni szóban és írásban, állítják a szerzők.

• A hanganyagban meghallgathatjuk a szavakat és a példamondatokat.
• Az egyszerű ábrák megkönnyítik az angol nyelvtan megértését.
• Az új szavakat vidám, színes képek mutatják be.
• A feladatok és fejtörők segítenek a gyakorlásban.
Az English for Everyone Junior kezdő szintje azoknak szól, akik még nem tanultak angolul, vagy csak keveset tudnak. A tananyag összhangban van a KER, a YLE és a Trinity GESE szintjével.
Az ingyenes hanganyag a www.dkefe.com/junior/hu weboldalon és az English for Everyone Junior mobilalkalmazáson keresztül érhető el.

moserErwin Moser: Wunderbare Gute-Nacht-Geschichten

Erwin Moser 77 fantasztikus, különös esti meséje állatokról szól. A többszörösen díjnyertes osztrák szerző szinte minden gyerekkönyvében, az állatok a kis hősök, akik úgy beszélnek és viselkednek, mint az emberek. Bolo az elefánt megszökik az állatkertből és új otthonra talál Albert és Iris egereknél. Olivia a szomorú, kék szemű medve találkozik egy furfangos békával, aki hamarosan a legjobb barátjává válik. A Miezbacher macskacsalád hajléktalanná lesz a tél közepén, ám nincs baj, mert a szomszéd vakondék hangulatos odút ásnak nekik. Wendelin a kutya taxit vezet és eltéved a sivatagban. Az állatok szimpatikusak, a kalandok vagy izgalmasak vagy furák és érdekesek, a szerző illusztrációit pedig mindannyian imádni fogjuk.
A történetek Fantasztikus jóéjt mesék címmel magyarul is olvashatók

liftUsborne Lift-the-flap – My Day

A „kukucskálj bele” könyvek a kiadó talán legelragadóbb kiadványai közé tartoznak, a könyvtár gyűjteményében is számos példány megtalálható.
Ez a könyv a napi tevékenységeinket foglalja össze, és 75 felemelhető fülecskével teszi azt még érdekesebbé. Minden oldal egy új tevékenység, tele új szavakkal és színes látnivalóval. A bájos képek segítségével hamar megtanulhatók a napszakokhoz kapcsolódó szavak és kifejezések, meg persze a napszakok szavai is.

 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: