Idegen nyelvű újdonságainkból


A budapesti Goethe Intézet partnerkönyvtáraként minden évben rendelhetünk a legfrissebb, legérdekesebb német könyvekből, amelyekből most kettőt ajánlunk:
Juli Zeh: Socken und Sophie 

Azaz tanuljunk lovacska nyelven kezdő szinten...A könyv egy Zokni nevű póniról és egy kislányról Sophie-ról szól. A lovacskát bántalmazták, aki emiatt elveszítette minden bizalmát az emberek iránt. Ugyanakkor Sophie számára valósággá válik egy álom, amikor megengedik, hogy vigyázzon a pónira. Sophie-nak be kell azonban látnia, hogy ő és Zokni egyszerűen nem értik egymást. A félreértések veszélyes helyzetekhez vezetnek... Zokniból problémás ló lehet, és ez azt jelenti hogy, el kell válniuk. Így Sophie-nak gyorsan meg kell tanulnia szót értenie Zoknival. És hogy ez hogy sikerül, benne van ebben a pompás kis könyvben. 10-től 99 éves korig minden gyereket és felnőttet levehet a lábáról.

 

Robert Brack: Dammbruch

A Robert Brack írói álnév, mögötte Robert Gutberlet újságíró rejtőzik, aki könyvei bűnügyi helyszíneként évtizedek óta Hamburgba viszi el a krimirajongókat. 

Robert Brack ezúttal történelmi detektívregényt írt mely az 1962-es hamburgi viharról és gátszakadásról, valamint a háború utáni kemény időszakról szól. Február 16-17-én éjszaka Hamburg területének egyhatodát elönti a víz, 315 ember hal meg. Lou, a betörő azt tervezi, hogy másnap este hamis belépőkártyával feljut egy teherhajóra, és  feltöri a széfet, amiben egy informátor szerint hihetetlen mennyiségű arany van.

Bettynek is van terve, aznap este meg akarja ölni az öreg Wehrmacht katonát, akit gondoz. 
De Lou és Betty 1962. február 16–17-e éjszakáját választották terveikhez, amikor átszakadnak a gátak Wilhelmsburgban, és ez a terveikre is befolyással bír majd…

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: