Megújult könyvtárak - Vámosgyörk

A vámosgyörki Könyvtár, Információs és Közösségi Hely 2021-ben újult meg.
A művelődési ház épületében működő könyvtár DJP pontként is üzemel.
Vámosgyörk község önkormányzata a nyilvános könyvtári szolgáltatás fogadásához – anyagi lehetőségeihez mérten – megteremtette a legszükségesebb feltételeket. A könyvtári szolgáltatások céljára a művelődési ház épületében, a település központjában biztosítanak egy 74 m2-es helyiséget.
A település önkormányzata vállalta a könyvtári helyiség felújítását: a padlózatot felújították, a falak tisztasági festést kaptak, és új konnektorok, villanykapcsolók kerültek a falakra. 
Mindezeken túlmenően az önkormányzat egy sikeres pályázatának köszönhetően felújította a mosdókat és egy mozgássérült mosdó is kialakításra kerül. 
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásából a helyiség korszerű bútorozása – az ülőbútorok, a polcok teljes cseréjét, szőnyeg, csoportos használatra alkalmas asztalok és számítógépes asztal beszerzését – valósulhatott meg, a szolgáltató könyvtár útmutatása alapján. Kiemelten fontosnak tartják a 14 éven aluli könyvtárhasználók megcélzását, ezért – a megyében már több helyen megvalósult könyvtári gyereksarok mintájára – egy játékos, a gyerekek igényeit szem előtt tartó gyermek és ifjúsági sarok kialakítását valósították meg.
.