Sikeres pályázatainkról

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár 2021-ben három pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtárak és Levéltárak Kollégiumához. A pályázati eredmények július 20-án jelentek meg az NKA honlapján, s most örömmel adunk hírt arról, hogy mindhárom pályázatunk a támogatott projektek között van.

A támogatott pályázataink:

Együtt. Működik! Találkozások a könyvtárak valós és virtuláis tereiben – 16. Országos Könyvtári Napok program megvalósítására Heves megye könyvtáraiban és könyvtári szolgáltató helyein
Megítélt támogatás: 1 100 000 Ft
Pályázati cél: Pályázatunkban összesen 78 Heves megyei településsel összefogva 205 program megvalósításához kaptunk támogatást. A programok 2021 őszén kerülnek megrendezésre, az olvasáskultúra, a digitális írástudás fejlesztésének, az olvasás népszerűsítésének jegyében.

Élménykönyvtár: innováció, inspiráció, jógyakorlatok könyvtárszakmai módszertani kiadvány megjelentetésére
Megítélt támogatás: 550 000 Ft
Pályázati cél: A könyvvel a mindennapok gyakorlatában jól használható, inspiráló módszertani kiadványt kívánunk a könyvtáros kollégák kezébe adni. A kiadvány anyagára támaszkodva a felhasználók elsajátíthatják, hogyan lehet a mesék, irodalmi szövegek, játékok, beszélgetések és a könyvtáros személyiségének harmonikus együttesével örömteljes együttléteket varázsolni a könyvtárba. A kézirat szerzői Luzsi Margó és Komló-Szabó Ágnes. A könyv borítóját és illusztrációit Igor Lazin készíti.

Végtelen történeteink – Silent Book elnevezésű konferencia, kiállítás és workshop megrendezésére
Megítélt támogatás: 557 320 Ft
Pályázati cél: Konferenciánk célja, hogy minél szélesebb körben tudjuk felkelteni az érdeklődést, megismertetni a képkönyveket, az azt használni, alkalmazni tudó szakemberekkel. Meghívott előadóink ebben a témában szerzett tapasztalataikat, élményeiket, és jó gyakorlatokat mutatják be az érdeklődőknek. A konferencia kiegészül egy különleges, és egyedi kiállítással, valamint sajátélmény foglalkozással, illetve workshoppal is.

Könyvtárunk pályázatin túl további három, a megyénket érintő nyertes pályázatról adunk még hírt:
Sikeres pályázatoknak köszönhetően három Heves megyei település könyvtára újul meg a jövőben: a gyöngyöstarjáni és a kömlői könyvtári szolgáltató helyeink és a Hevesi Kulturális Központ Könyvtár Tagintézménye. A pályázatok megírásához könyvtárunk Hevestéka csoportja adott szakmai, módszertani segítséget.

 

Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: