Pont 199

199Nem tudom, miért pont 199 de pontosan ennyi tárgy, élőlény vagy fogalom van ezekben a tetszetős, könnyen lapozható könyvekben. Most a foglalkozásokról, a járművekről és a tengerparton található dolgokról szólókat vásároltuk meg. A könyveken belül több csoportot alakítottak ki a szerzők, struktúrát és áttekinthetőséget adva a 199 szónak. Minden szóhoz kedves, színes illusztráció is tartozik, lehet szókincset gyarapítani, esetleg beszélgetést kialakítani a képek segítségével.  Ha kisgyermekek használják könyveket, szükséges angol tanár vagy angolul tudó szülő, nagyobb testvér segítsége, mert a kiejtést nem tartalmazzák. 
Furcsának tűnhet, de az angolul tanuló nagyobb diákoknak is hasznos lehet áttekinteni a színes könyvecskéket, mert számos esetleg rosszul használt szót tudunk helyesbíteni, pontosítani a képek segítségével, de új kifejezéseket is tanulhatunk. Nem biztos, hogy ilyen szavak gyakran előfordulnak a tankönyvekben, mint foster care, midwife, carousel, delivery scooter, segway, first responder ezekből a könyvekből viszont se perc alatt „felszedhetjük őket”. 
Megragadhatnak azok a köznapi beszédben előforduló szavak is amelyek ismerősnek tűnnek, de nem biztos, hogy eszünkbe is jutnak ha szükség lenne rájuk... pl. szélturbina, kukás autó, csúszda, kutyasétáltató.

 


 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: