"Cicamica" útnak indul - idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk

pussyFedezzük fel a világ legérdekesebb nevezetességeit egy cica vezetésével.
A népszerű „cicamica” gyermekmondókára (Pussy cat, pussy cat where have you been) épülő képeskönyvek szerzője Russell Punter, illusztrátora Dan Taylor.
A rím legelőször a Songs for the Nursery (A gyermekszoba dalocskái) című könyvben jelent meg nyomtatott formában 1805-ben. Senki sem tudja, ki írta az eredeti verziót, bár sokan úgy vélik I. Erzsébet egyik udvarhölgyének macskája volt a vers ihletője.
A szerzők kibővítették a mondókát, hogy könyv lehessen belőle. A mondóka alkalmas a kreatív tovább alakításra, így megtudhatjuk merre is járt cicamica. Az első könyvben Pussy Cat Londont fedezi fel. A szerzők kiválasztották a vizuálisan legérdekesebb látványosságokat és azokat, amelyekről úgy gondolták, hogy a gyerekek a legvonzóbbaknak tartanak majd mint pl. a koronaékszerek a Towerben, a Beefeaterek a Tower hollóival vagy a „Whispering Gallery” a Szent Pál Székesegyházban. Cicamica (Pussy Cat) természetesen minden helyszínen aktív szerepet kap.
A London meglátogatása után tovább indul New Yorkba, Rómába, Washingtonba és nagyon valószínű, hogy majd még számos más helyen is találkozhatunk vele.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: