Információk az újranyitással kapcsolatban

Örömünkre szolgál, hogy újra kínálhatjuk Önöknek könyvtári szolgáltatásainkat a Nagypréposti Palota megújult falai között.

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy a 194/2021. (IV.26.) Korm. rendelet szerint a Bródy Sándor Könyvtár a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását a következőképpen tervezi megvalósítani:

  • - a négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás első dózisának beadását követően, legkorábban 2021. május 3-án 13 órakor, újra megnyitjuk a közösségi tereinket a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasóink számára, emellett a Gyermekkönyvtár és a fiókkönyvtárak is változatlan nyitvatartással várják látogatóikat
  • - a 18 év alatti könyvtárhasználóink csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják részlegeinket
  • - a Központi könyvtárban a megszokott nyitvatartási időben hétfőn 13-18 óráig, keddtől péntekig 10-18 óráig és szombaton 10-16 óráig várjuk látogatóinkat. További részlegeink nyitvatartása itt megtalálható.
  • - a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező, illetve az online szolgáltatást választó olvasóink számára továbbra is biztosítjuk a kölcsönzés lehetőségét a „Bródy Pakk” keretében. Mivel Gyermekkönyvtárunk és fiókkönyvtáraink is megnyitnak, a pakkokat a részlegek bejáratánál vehetik át.
  • - a helyben kínált szolgáltatások körét korlátozzuk: a folyóiratok továbbra is böngészhetők, az internethasználatot átmenetileg felfüggesztjük
  • - az újranyitással egyidőben lehetőség nyílik a lejárt olvasói tagság meghosszabbítására
  • - továbbra is olvasóink rendelkezésére állnak online szolgáltatásaink (online beiratkozás, dokumentumok hosszabbítása, adatbázisok, webpac).

A könyvtárhasználat ideje alatt – saját és mások egészségének megőrzése érdekében – a továbbiakban is fontosnak tartjuk a járványügyi óvintézkedések betartását, a maszkhasználatot, a kézfertőtlenítést és a távolságtartást.

Az előírt szabályozások betartását a könyvtár munkatársai kötelesek és jogosultak ellenőrizni.

Köszönjük a megértésüket és az együttműködést!

 

Kategória: 
Hírek: