Könyvtári macik titkos élete

maciKönyvtári macik titkos élete! Kedves könyvtárlátogatók! Szeretnénk bemutatni a jelenleg nálunk lakó macikat. Kezdjük Micimackóval (Winnie-the-Pooh) a leghíresebb irodalmi medvével, akit mindenki ismer, aki már volt gyerek. Azt talán kevesebben tudják, hogy Milne fiának, Christopher Robin Milne-nek egy játékmackójáról kapta nevét, aki pedig egy Winnipeg nevű medvéről kapta a nevét, akit Kanadából hoztak az Egyesült Királyságba és akit Christopher gyakran látogatott az édesapjával az állatkertben.
Winnipeg kalandos úton került Londonba. Az első világháború idején egy kanadai katona - civilben állatorvos - Harry Colebourn vásárolta meg bocs korában egy vadásztól és a szülővárosa (Winnipeg) után Winnie-nek nevezett el. Colebourn háziállatként tartotta a medvét, több mutatványra is megtanította még Európába is magával vitte. Amikor a francia frontra kellett vonulnia a londoni állatkertben helyezte biztonságba védencét. Winnie hátralevő életét az állatkertben élte le, ahol hamarosan ő lett az egyik legfőbb látványosság. A mackót Anglia-szerte sok gyerek választotta kedvencének – nem volt kivétel ez alól Christopher Robin sem, akinek annyira megtetszett a medve, hogy a tiszteletére még az addig Edward néven ismert teddymackóját is ünnepélyesen Winnie-re keresztelte.
Igaz nem medve, de van még egy hernyócskánk is Eric Carle tüneményes képeskönyvéből a Telhetetlen hernyócskából (The Very Hungry Caterpillar). A mese egy kis hernyóról szól, aki hétfőn keresztülrágta magát egy almán, de továbbra is éhes maradt, kedden keresztülrágta magát két körtén, de továbbra is éhes maradt, szerdán három szilván, csütörtökön négy epren, majd egy tortán, egy virslin, egy nyalókán, és így tovább, és így tovább - míg jól nem lakik - és gyönyörű pillangó nem válik belőle.  
A kék kardigános maci az alábbi feliratot viseli. Royal wedding 2011, ami nem mást jelent, mint hogy a maci Vilmos cambridge-i herceg és Kate Middleton esküvőjére készült és így a brit történelem egy darabkáját képviseli.
Van egy remek módszertani könyvünk Mary Slattery Teaching with Bear című könyve, ami arról szól, hogyan használjunk kesztyűbábokat a nyelvórán. A könyv mellékleteként került hozzánk Maci (Bear) aki már az olvasás gyakorlásában is segített a gyerekeknek.
Van még egy fehér macink is, ajándék a látogatóktól, aki jelenleg az egyszerűsített olvasmányokat őrzi.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: