Kerékpárosbarát Munkahely cím

Könyvtárunk újabb elismerésben részesült: intézményünk elnyerte a Kerékpárosbarát Munkahely címet, így csatlakozhatunk Eger város Haladó kerékpárosbarát címéhez is.

Idén nyáron hírt adtunk arról, hogy könyvtárunk pályázatot nyújtott be a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely  2020. elnevezésű pályázatra, mert fontosnak tartjuk a kerékpáros közlekedés támogatását és az egészséges feltételek megteremtését a mindennapi szórakozáshoz, a könyvtárhasználathoz. Minden könyvtári telephelyen biciklitároló várja a kerékpárral érkezőket. Ezen túlmenően a programokban is megnyilvánul az intézményünk környezet- és egészségtudatos gondolkodásmódja.

A pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium tizenkettedik alkalommal hirdette meg. A közlekedésért felelős tárca az elismeréssel arra ösztönzi az önkormányzatokat és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé a biztonságossá a kerékpárosbarát közlekedést a lakosok, esetünkben az olvasók körében.

A pályázat célja volt a díjazás mellett az is, hogy felkutassa a pozitív kerékpárosbarát példákat és mintaként továbbadja. Az önkormányzatok és munkahelyek 2019-ben alkalmazott példamutató kerékpárosbarát intézkedéseiket és kezdeményezéseiket pontozták a pályázati rendszerben megadott válaszok alapján. 

Az elért eredménynek megfelelően a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Kerékpárosbarát Munkahely lett, és eme erkölcsi címet egy évig jogosult viselni. Az elismervény egy tábla formájában testesül meg.

Fotók, videók és linkek a Kerékpárosbarát munkahely felületünkön.

Kategória: 
Hírek: