Egy sima, egy fordított - Delia Owens: Where the Crawdads Sing - Ahol a folyami rákok énekelnek Csonka Ágnes fordításában

folyamiBár még elég sok van hátra az évből, azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy Delia Owens bemutatkozó (!) regénye az idei év legjobb olvasmányai közé került. De hogy miért is van mindenki odáig ezért az egészen különös hangulatú regényért, amely mellesleg a népszerű könyvklubjáról is ismert Reese Witherspoon kedvencei között is ott van?

Owens zseniálisan ír, egy rendkívül eredeti, nagyon szerethető történetet rittyentett és van egy plusz adalék, ami miatt ennyire egyedülállóan jó lett lett a végeredmény: méghozzá az, hogy süt a könyv lapjairól, hogy elképesztően ért is ahhoz, amiről ír - nevezetesen a minket körülvevő természetről.

Delia Owens ugyanis alapvetően zoológus, és korábban már írt természettudományos témájú értekezéseket. Ezt a tudását pedig rendkívül ügyesen hasznosítja ebben a fantasztikus, abszolút szépirodalmi igényességgel megírt regényben, amely érdekes elegye kriminek, fejlődésregénynek, és természettudománynak. - írja a tizkicsikönyv blog szerzője.  (http://tizkicsikonyv.blogspot.com/2019/07/ahol-a-folyami-rakok-enekelnek.html)

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: