Idegen nyelvű újdonságainkból - 2020. július

elsőkönyvemElső könyvem angol szavakkal - A tanya állatai
A kedves rajzokkal teli lapozó rajzait Láng Annának köszönhetjük. Ez az a műfaj, amelyben a rajz, a kép, a színek, a figurák legalább annyira fontosak, mint a szöveg. Cuki állatokat látunk a teljes oldalas, színes képeken, az oldalpáron az állatok angol nevével ismerkedünk, úgy hogy a magyar megfelelőjét is látjuk. Egyszerű, gyorsan olvasható, kicsiknek többször fellapozható, tökéletes kezdő szótanulásra, az angol nyelvvel való első ismerkedésre. :)

lustáknakNyelvkönyv lustáknak - angol, német, olasz és spanyol nyelvekhez
Nem véletlenül díszeleg a borítókon egy lajhár, akit jelen esetben méltatlanul a lustaság szinonímájaként szerepeltetnek. Úgy tűnik a könyvek célja, az, hogy közelebb hozzák a nyelvtanulást a lustákhoz. Véleményem szerint hozzájuk nem lehet közelebb hozni a nyelvtanulást, a könyvek inkább azokhoz szólnak, akik nem szeretik a hagyományos nyelvkönyveket. A kis könyvek egy-egy sztorin keresztül, kreatív feladatok segítségével elsősorban szavakat, szókapcsolatokat sőt egész mondatokat gyakoroltatnak be, szituációkat, helyzeteket modelleznek és értelmeznek csipetnyi nyelvtan segítségével. Van megoldókulcs, szószedet valamint mp3 hangfájlok.
Úgy vélem ezekből a könyvekből nem lehet megtanulni a nyelvet, de jó kiindulópont, kedvcsináló a kezdőknek valamint ismétlő és rendszerező azoknak, akik valami miatt egy kicsit megtorpantak.

sokkicsiSok kicsi sokra megy - Gyakorlókönyv magyarul tanulóknak  - német, angol 
A könyv a legalább A2 vagy annál magasabb szinten lévő nyelvtanulók számára készült. A szerzők olyan nyelvi nehézségeket gyűjtöttek össze és dolgoztak fel, amelyek gyakoroltatása ilyen koncentrált formában hiányzik a kurzuskönyvekből. A gyakorlókönyv így kiegészítéseként használható bármely tankönyvhöz.
A feladatok megoldását megoldókulcs tartalmazza.

 

recipeA Recipe for Murder
A PONS krimisorozatának új tagja 13 lebilincselően izgalmas, angol nyelvű bűnügyi történeten keresztül, olvasással tanítja a kezdő (A1) és újrakezdő (A2) szintű nyelvtanulókat, melyhez gyakorlásként az összes krimi anyanyelvű hanganyaga is elérhető.

 


kugelstadtJudit Kugelstadt-Tábori: Utazás, üdülés - Hasznos német nyelvkönyv
Paula és Paul, a szerző könyveinek állandó szereplői kalauzolnak az üdülés előkészítésében, és segítenek az utazás lebonyolításában. Emellett betekintést kaphatunk az üzleti úttal kapcsolatos szókincsbe. Az utolsó részben a magyar-német és a német-magyar szójegyzék a kiadványt könnyebben kezelhetővé teszi.
A könyv formátuma áttekinthető, a szöveg értelmezését grafikák is segítik. Hasznos segítők lehetnek a kész példamondatok és az életközeli párbeszédek a német nyelvterületen, de akkor is ha valaki nem utazik csak itthon tanulja a nyelvet.
A sorozat bevallott célja, hogy a köznapi nyelvet minél közelebb hozza a nyelvtanulóhoz, legyen turista, diák, munkavállaló vagy csak a német nyelv, kultúra barátja.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: