Díjátadó a fotelből - A Nagy Könyves Beavatás eredményhirdetése

Vegyünk egy könyvet, hozzá a fantáziánkat, majd írjunk ki magunkból minden jót és rosszat a történetről, közben pedig alkossunk valami maradandót az utókornak és találkozzunk írókkal, költőkkel. Persze mindezt nem egyedül, hanem a legjobb barátainkkal közösen otthon, az iskolában, a szabadban vagy épp a könyvtárban. Röviden erről szólt az elmúlt 6 hónap A Nagy Könyves Beavatás életében.

A gyökerek még 2015-re nyúlnak vissza, tavaly pedig az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával meghirdette az országos olvasásnépszerűsítő kihívás ötödik évadát. Az idei legnagyobb változást az hozta, hogy határainkat túlléptük, így Szlovákiából, Szerbiából és Romániából is köszönthettünk magyar fiatalokat a játékban.

2019. október 28-tól pedig fejest ugrottunk a könyvek elképesztő birodalmába. Több, mint 200 alkotás született az elmúlt félév során. Köztük irodalmi kritikák, könyvajánlók, kalligramok, scrapbook oldalak, könyvekből visszajátszott jelenetek, képregények, kézjegyek, úgynevezett szimulációs játékok (könyvtrailerek) és kreatív novellák.

A kihívás eredményhirdetésére 2020. április 18-án került sor, kollégáink a home office-ukban látták vendégül a játék résztvevőit, a zsűri tagjait.

Szívből gratulálunk a győzteseknek, a budapesti NyomiZOO csapatnak és minden további nyertesnek, résztvevőnek!

Egerből két csapat is teljesítette a kihívást.
Az FLF a hatodik helyen zárt. Egyik irodalmi kritikájuk a legjobbak közé is bekerült, mely itt elolvasható. Könyvtrailerük a legkreatívabb feladatok egyike lett, mely itt megtekinthető.
Az Introverted Extroverts a tizennegyedik helyen végzett. Képregényük a legkreatívabb feladatok egyike lett, mely itt megtekinthető.

További részletek ide kattintva olvashatóak.

Kategória: 
Hírek: