Tanulj és kutass a Bródyval - Adatbázismustra

Induljon az online vadászat a digitális szakirodalom és szépirodalom világában! Most adunk néhány tippet, merre indulj el, ha az iskolához, egyetemhez vagy épp munkához keresel forrásanyagot!
A listát folyamatosan bővítjük.

Heves megyei lapok, aprónyomtatványok
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár helyismereti gyűjteményének digitalizált anyaga a Hungaricana közgyűjteményi portálon olvasható, lapozgathatók a Heves Megyei Hírlap (1953-2018), Eger - hetilap (1863-1914), Eger - napilap (1915-1944), Hevesi Szemle - Hevesi Napló - Új Hevesi napló (1973-2001), Heves megyei aprónyomtatványok, Egri Dohánygyár kiadványai

Arcanum Digitális Tudománytár
Több millió oldal állt elérhetővé április közepéig. Tudományos és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények legjava.

Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK)
Az Országos Széchényi Könyvtár által működtetett legrégebbi hazai nyilvános elektronikus könyvgyűjtemény, szövegarchívum akadálymentes és mobileszközökre optimalizált változatban is.

Itália egyelőre elérhetetlen, nem így a Digitália. Ezt az igen hasznos oldalt, a Pécsi Tudományegyetem működteti, ahol a PTE Egyetemi Könyvtár digitalizált dokumentumai érhetők el.

Digitális Irodalmi Akadémia (DIA)
A kortárs magyar szépirodalom kiemelkedő alkotóinak munkássága és alkotásai olvashatók ingyenesen Ágh Istvántól Zelk Zoltánig. Mobileszközre optimalizálva a PIM DIA Olvasó alkalmazással olvashatók az adatbázisban található szövegek.

A konyvespolc.com oldalán számos magyar és külföldi szerző művét megtaláljuk. Néhány szerző a teljesség igénye nélkül: Petőfi Sándor, Gogol, Lázár Ervin, Mikszáth Kálmán, Balzac, Homérosz, Brecht.

Egyetemi vagy középiskolai tanuláshoz szükséges tankönyvek mellett néhány kattintással folyóiratok is elérhetőek a Digitális Tankönyvtárban.

Szakdolgozatot írsz? Nézz körül az Elektronikus Periodika Archívumban és a MATARKA-ban!

Múlt-kor történelmi magazin
Ingyenesen elérhető a Múlt-kor digitális archívuma, mely oktatási segédanyagként a pedagógusok számára is hasznos.

MeRSZ
Az Akadémiai Kiadó elektronikus gyűjteménye évről-évre folyamatosan bővülő tartalommal biztosít felhasználói számára magyar nyelvű alapműveket jogtisztán, a digitális anyagok minden előnyét felkínálva.
Április 30-ig otthonról ingyenesen elérhető. Információk és kódigénylés ide kattintva.

Szótár.net
Az Akadémiai Kiadó az otthoni oktatásban résztvevő diákok és szülők mindennapjainak megsegítésére megnyitotta valamennyi egynyelvű szótárait. Így A magyar helyesírás szabályai 12. kiadását, az Idegen szavak és kifejezések szótárát, a Magyar értelmező kéziszótárt, valamint a Magyar szinonimaszótárt 2020. április 30-áig.
A szótárak használatához sem regisztráció, sem belépés nem szükséges.

Kategória: 
Hírek: