Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny

2020. február 17-én, hétfőn 10 órától rendezi meg az Országos Pedagógia Könyvtár és Múzeum a Bródy Sándor Könyvtárral közös szervezésben a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny második országos írásbeli fordulóját.
Ez az egyetlen országos szintű tehetséggondozó könyvtárhasználati verseny, amely kezdetben megyei jellegű volt, majd az 1993/1994-es tanévtől országossá nőtte ki magát. Az országos versenyszervezői feladatokat az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum vállalja fel és biztosítja a szervezési és szakmai hátteret, amelyhez idén a Bródy Sándor Könyvtár is bekapcsolódott szervezőként. A verseny kiemelt támogatója az EMMI és a Nemzeti Tehetségprogram.
 
Jelenleg a 7-10. évfolyamos tanulók mutathatják meg tudásukat két korcsoportra bontott, háromfordulós versenyben. A verseny során a diákoknak az információ, a dokumentumok és a könyvtárak használatát igénylő feladatokat kell megoldaniuk. Minden évben a verseny feladatai egy központi, abban az évben aktuális téma köré szerveződnek. Az idei év témája: A világűr és az ember.
 
Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2., országos írásbeli fordulóján Heves megyéből 18 diák méri össze tudását a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban 10 órától 12 óráig.
 
A versenyző iskolák a következők: Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet, Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola, Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskola és Kollégiuma, Egri SZC Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma és az Egri SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Kollégiuma és Könyvtára.

Kategória: 
Hírek: