„Magyar könyvtárügyért” díj 2019

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) 2019. május 16-án a „Magyar könyvtárügyért” díjat adományozta a Bródy Sándor Könyvtárnak. A számos megyei, városi és szakkönyvtárat tömörítő szakmai szervezet évente díjazza mindazokat a szakembereket, illetve intézményeket, akik és amelyek munkásságukkal előmozdítják a könyvtárszakma fejlődését, valamint a tudás- és információmenedzsment innovatív eszközeinek alkalmazásával lehetővé teszik az olvasók igényeinek mind hatékonyabb kiszolgálását. 

Az elismerést odaítélő független kuratórium indoklásában méltatta az intézmény markáns jelenlétét a szakmai életben, a minőségmenedzsment iránti elkötelezettségét, a folytonosan változó kihívások közt az innovatív és kreatív szakmai kezdeményezéseit.
 
Kiemelte az intézményi munkát, melyet a megyei könyvtári hálózat folyamatos fejlesztése, a minőségi elvekre építő gyakorlat és a használóközpontúság jellemez. Hangsúlyozta a munkatársak kreatív és innovatív ötleteit, melyek országszerte ismertek az olvasásnépszerűsítő programok megvalósításában. Jó példa erre A Nagy Könyves Beavatás olvasásnépszerűsítő játék.