Rocksuli

RocksuliA Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett INFOTÉKA – Nevelési-oktatási intézmények tanórái, tanórán kívüli és szabadidõs tevékenységeinek támogatása a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár vezetésével címû Európai Uniós pályázat keretében Zenei és Idegen Nyelvi Gyûjteményünkben ötrészes Rocksuli indul a Neumann János Középiskola és Kollégium diákjai részére. A szakkör nyitott, az érdeklõdõk jelentkezhetnek még korlátozott számban a zsoldima@brody.iif.hu e-mail címen. A foglalkozások havonta egyszer, csütörtökönként 15 órakor kezdõdnek, az elsõ kivételével.

A tematika:

Infotéka

1. alkalom: 2011. február 14. (hétfõ) 15.00

A magyar rockzene története : a beat kialakulásától napjainkig. Sport és zene

Czapp József (Rock Dodi) rádiós mûsorvezetõ, szerkesztõ, szakíró, koncertszervezõ (Team Rock Band) archív fotókkal, videókkal színesített elõadása a magyar rockzene történetérõl. Németh “Nyiba” Sándor birkózó olimpikon, szövetségi kapitány, zenész, szövegíró beszél a sport és zene kapcsolatáról.

2. alkalom: Déri Tamás: Híres gitárosok

Déri Tamás Elektromosgitár-klubunk vezetõje, egri hangtechnikus, gitáros fotókkal, videókkal, zenével színesített elõadása a híres rockgitárosokról, általuk használt hangrendszerekrõl, modellekrõl.

3. alkalom, 2011. március 24. (csütörtök) 15.00

Török Ádám: Rocktörténeti múltidézés

Török Ádám magyar fuvolista, énekes és dalszövegíró, a Török Ádám és a Mini frontembere beszél pályakezdésérõl, a magyar rock 60-as, 70-es évekbeli fénykoráról, hangszerérõl, a fuvoláról.

4. alkalom: Amatõr zenészek Egerben

Gál Gergely az egri stoner rock csapat, a Shapat Terror dobosa, az elsõ 3D-s egész estés animációsfilm az Egon és Dönci, valamint az elsõ 3D-s videóklip gyártásvezetõje, az AEnimaCGS munkatársa beszél pályafutásáról, a kezdetekrõl, az egri amatõr zenekarok lehetõségeirõl.

5. alkalom: Póka Egon Experience – Kõbányai Zenei Stúdió

A Magyar Zenemûvészek és Táncmûvészek Szakszervezete által alapított és fenntartott Kõbányai Zenei Stúdió 1998-ban kezdte meg önálló intézményi mûködését, és 2001-ben bocsátotta ki az elsõ könnyûzenei szakképesítést szerzett tanulókat Magyarországon, de egész Közép-európában az egyetlen könnyûzenét oktató középfokú zenemûvészeti szakoktatási intézmény. Igazgatója Póka Egon Weiner Leó-díjas zeneszerzõ, elõadómûvész s két végzett tanítvány Ifj. Tornóczky Ferenc gitáros és Szakadáti Mátyás dobos a Póka Egon Experience trió tagjai beszélnek az intézményrõl, majd dob-gitár-basszusgitár kurzust tartanak, melyben a tanulók részt vehetnek, végül rövid koncerttel zárnak.

 

Rocksuli plakát

 

 

Kategória: 
Hírek: