DVD újdonságainkból


 Bõrfejek


Amikor a veterán focista Dodge Connolly felveszi csapatába a háborús hõs Carter "Golyó" Rutherfordot annak reményében, hogy visszaszerezi a csapat szerencséjét, sokkal többet kap, mint amire számított.
Carter érkezésével ugyanis színre lép Lexie Littleton, az elegáns és pimasz újságírónõ is, aki szerkesztõjétõl azt a feladatot kapta, hogy fedje fel az igazságot Carter érdemtelenül megszerzett hõsi-státuszáról. Mindkét focistát teljesen elbûvöli Lexie szépsége, de csak egyikük nyerheti el kegyeit.
A Bõrfejek mulatságos és fordulatos romantikus komédia arról, hogyan játsszunk piszkosan, és szerezzünk elsõként pontot.

 
Róma
 
Véres csaták és vad orgiák a Caesar korabeli Rómában.
Lenyûgözõ látvány, korhû ábrázolás, háborúk, szex, vér, árulás, szerelem.
A lenyûgözõ látványvilágú széria két egyszerû katona szemszögébõl mutatja be a római köztársaság felbomlásához és a császárság felemelkedéséhez vezetõ sorsdöntõ eseményeket. Mindezt nemcsak a politikán, hanem a szereplõk magánéletén keresztül is, hiszen szerelem és árulás, uralkodók és szolgák, férjek és feleségek bonyolult kapcsolata színezi az eseményeket, így igazi ókori családregények bontakoznak ki a szemünk láttára.
Végre olyannak láthatjuk az ókori Rómát, amilyen a valóságban is lehetett, szépítések és túlzások nélkül. Színes, energiától túlfûtött, kegyetlen, dinamikus hely, ahol állandó harc folyt a mindennapi életben maradásért.
Krisztus után 52-öt írunk. Négyszáz év telt el a köztársaság megalapítása óta, és Róma a világ legtehetõsebb városállama. Egymillió ember lakik e lenyûgözõ metropoliszban, amely egy hatalmas birodalom központja. Virágzásának titka a hatalom megosztásában és a vezetõk közötti vetélkedésben rejlik: egy ember kezében nem összpontosulhat az irányítás. Azonban ezeknek az idõknek vége: a köztársaságot belülrõl rágja szét a korrupció és a mértéktelenség.

 

 Szex és New York

A nõk nem változnak. Szerencsére. Mindegyik ugyanazt akarja, csak mindig másképpen. És mindig mást mond helyette. Négy önálló, belemenõs nagyszájú nõ keresi a boldogulást és a boldogságot egy nagy Õ, vagy több, némileg kisebb Õ személyében abban a városban, ahol a világon a legtöbb a magányos ember, és talán a legkönnyebb magányosan is boldognak lenni. A helyszín New York, a téma a szex. Amit néha szerelemnek neveznek.


 Versus

A Feltámadás erdejében örök csatáját vívja a jó és a rossz. Ebbe a küzdelembe csöppen bele a KSC2-303-as rab, aki egy szigorúan õrzött börtönbõl szökött az erdõbe. A térben és idõben folyó, mindent felforgató csata hevében a szökevény már azt sem tudja, melyik oldalon áll. Ráadásul a gyõzelemre még a halálos kimenetelû csapás sem garancia, hisz az ellenfelek visszatérnek holtukból. Megoldást egyedül csak egy gyönyörû nõ jelenthet, aki viszont jó mélyen elrejtõzött az erdõben...


 

 Wall.E
 
Mi történne, ha az emberiségnek el kéne hagynia a Földet, de valaki elfelejtené kikapcsolni az utolsó robotot? Több száz magányos éven át végezte a munkát, amire programozták, de WALL-E (Watt - takarékos Lánctalpas kivitelû Limlom - és hulladékkezelõ - E sorozat) a kacatok gyûjtése mellé végre új életcélt talál magának, amikor megismeri az EVA névre hallgató ügyes keresõrobotot. Õ jön rá, hogy WALL-E teljesen véletlenül rátalált a bolygó jövõjének és túlélésének kulcsára, és szinte azonnal vissza is repül az ûrbe, hogy jelentse ezt a fontos felfedezést az emberiségnek, akik arra várnak, hogy mikor jön el az idõ, amikor már biztonságban térhetnek vissza anyabolygójukra. Közben magányos kis robotunk türelmetlenné válik, és EVA (Extraterresztriális Vegetáció Analizáló) nyomába ered a végtelen világûrön át, hogy minden idõk leglátványosabb, legizgalmasabb és legviccesebb kalandjait élje át, ami valaha nagyvászonra került.
 
Könyvtári ajánló - Bródy: