A Nagy Könyves Beavatás - olvasásnépszerűsítő játék

Ismered Veronica Roth A beavatott című trilógiáját? Esetleg láttad a könyvből készült mozifilmet is?
Ha tehetnéd, Te melyik csoportot választanád a Választási Ünnepség során?

Ha elmúltál már 14, de nem vagy még 21 éves és legalább annyira bátor vagy, mint Tris és Négyes, akkor jelentkezz A Nagy Könyves Beavatás című kreatív olvasásnépszerűsítő játékra! Hozd magaddal barátaidat is, alkossatok 3-5 fős csoportokat!

Miről is szól A Nagy Könyves Beavatás?
Az öt hónapig tartó versengés a Választási Ünnepséggel indul. Ezen a napon egy kreatív játékon derül ki, hogy a verseny ideje alatt melyik csoportot képviseled majd csapatoddal! Tartozz a Barátságosak, a Bátrak, a Csoportnélküliek, az Elfajzottak, a Műveltek, az Őszinték vagy az Önfeláldozók csoportjába!

Készíts könyvajánlókat, amelyeket egy egész ország olvas majd a Te ajánlásoddal!

7 fordulón át a Könyvválasztóból jelölheted meg, hogy melyik lesz az 7 könyv, amelyet csapatoddal közösen olvasol el és dolgozzátok föl azokat a Beavató lapon.

A játék során szükséged lesz a képzelőerődre, a fantáziádra, az ügyességedre is, hiszen a választott könyvhöz egy kreatív feladat is társul! Tervezd meg a saját szimulációs játékodat, játssz vissza egy jelenetet, tervezz új könyvborítót, készíts montázst, keress a könyv hangulatához illő zenekét, melyeket később is szívesen hallgatnál a könyv olvasása közben! Össze tudnád foglalni 140 karakterben egy több száz oldalas könyvnek a tartalmát? Szívesen kipróbálnád, hogy milyen írónak lenni? Igazi „fanná” váltál a könyv elolvasása után? Akkor lehetőséged lesz a történet egyes jeleneteit átírni vagy előzményt készíteni hozzá, esetleg felveheted az események fonalát ott, ahol az író abbahagyta!

A 7 forduló során a Beavatott klubokban érdekes, Neked szóló könyvtári programokon vehetsz részt és találkozhatsz más csoportok tagjaival is!

„Avasd be Te az olvasót kedvenc könyveid világába!”