MeRSZ

Kedves Felhasználóink! 

MERSZ távoli eléréséhez a felhasználóinknak létre kell hozniuk egy egyéni fiókot, és máris bárhonnan, bármikor elérik az intézmény által előfizetett MeRSZ-et. Az egyéni fiók létrehozását az Bródy Sándor Könyvtár IP-címéről kell indítani, amihez képes segédanyagot itt találnak olvasóink. 

A MERSZ-t beíratkozott olvasóink használhatják. A saját MERSZ-fiókunkat minden évben újra össze kell kötni az intézményi előfizetéssel. Ez azt jelenti, hogy a már előzőleg létrehozott fiókunkkal év elején egyszerűen belépünk a MERSZ-be a Bródy Sándor Könyvtár Központi Könyvtári gépeiről. Így már újra használható lesz az adatbázis otthonról is.

Ha könyvtárunk zárva tartása miatt nincs módjuk személyesen létrehozni MERSZ-fiókjukat, emailben igényelhetik tőlünk a fiók létrehozását.

Információ, segítségkérés: Verle Ágnes, verle.agnes@brody.iif.hu


MERSZ
(Magyar elektronikus Referenciamű Szolgáltatás)

Belépés

Az Akadémiai Kiadó elektronikus gyűjteménye évről-évre folyamatosan bővülő tartalommal biztosít felhasználói számára magyar nyelvű alapműveket jogtisztán, a digitális anyagok minden előnyét felkínálva.
A szolgáltatás a friss tartalmak mellett számos olyan nélkülözhetetlen referenciamunkát tesz ismét elérhetővé, amelyek nyomtatásban már nem vagy csak igen nehezen hozzáférhetőek. A MeRSZ egy strukturált, kereshető adatbázis, mely minden platformon egységes megjelenést nyújt, külön applikáció letöltése nélkül.

A szolgáltatás a beiratkozott olvasóink számára a könyvtárunk területéről szabadon használható.

A MERSZ használatához itt talál segítséget.

Ha további segítségre van szüksége, kérjük forduljon könyvtárunk munkatársaihoz!

Bővebb információ: az Akadémiai Kiadó honlapján.