Megújult könyvtárak - Rózsaszentmárton

A rózsaszentmártoni Könyvtár, Információs és Közösségi Hely 2016-ban újult meg. 
Rózsaszentmárton község önkormányzata a nyilvános könyvtári szolgáltatás fogadásához megteremtette a legszükségesebb feltételeket. A könyvtári szolgáltatások céljára a művelődési ház épületében, a település központjában biztosítottak egy 55 m2-es helyiséget. 
A helyi önkormányzat vállalta a könyvtári helyiség felújítását: a padlózatot felújították és a falak is tisztasági festést kaptak. A könyvtári állományt továbbra is ebben a térben helyezték el, azonban a könyvtárhoz hozzákapcsoltak egy további 70 m2-res teret: itt alakították ki a folyóiratolvasót, itt helyezték el a számítógépeket, s itt van lehetőség a KönyvtárMozi vetítések megtartására is. Mindezeken túlmenően 2015-ben egy sikeres KEOP pályázatnak köszönhetően megtörtént az épület energetikai felújítása, az ablakok cseréje, a villamossági felújítás is. 
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásából megvalósult a helyiségek korszerű bútorozása: az ülőbútorok, a polcok teljes cseréje, a szőnyeg, csoportos használatra alkalmas asztalok és számítógépes asztalok beszerzése. A településen kiemelten fontosnak tartják a 14 éven aluli könyvtárhasználók megcélzását, ezért – a megyében már több helyen megvalósult könyvtári gyereksarok mintájára – egy játékos, a gyerekek igényeit szem előtt tar gyermek és ifjúsági sarok kialakítását is megvalósították.

Fotógaléria