Megújult könyvtárak - Ludas

A ludasi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely 2015-ben újult meg. 
A települési könyvtár 2008-ban az iskola épületébe költözött, ahol három tanterem összenyitásával alakították ki a könyvtári helyiséget. Az iskola épületének állapota az idő múlásával erősen leromlott, az akkori könyvtári térben a könyvtári bútorzat elavult, cserére szorult. Csoportos könyvtári foglalkozások, illetve nagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvények megtartásához nem volt elég hely, ezért az önkormányzat úgy döntött, a könyvtárat elköltöztetni jelenlegi helyéről: a jövőben könyvtárként a rendezvényház épületét szeretnék hasznosítani.
Így 2015-ben a könyvtár átköltözött a rendezvényház épületébe, melynek a homlokzatát felújították, a tetőt kijavították, a belső tereket kifestették, a mellékhelyiségeket megújították. Az új térben a könyvtár teljes bútorzata is megújult, s a mai kor igényeihez igazodó könyvtári helységet teremtettek. Az új térben kialakítottak egy játékos, a gyerekek igényeit szem előtt tartó gyermek- és ifjúsági sarkot, a felnőttek részére egy kényelmes olvasói teret, egy újságolvasó részt, valamint az internetezéshez megfelelő környezetet. 
A Nemzeti Kulturális Alap és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár támogatásával az új helyiségben korszerű bútorozás - az ülőbútorok, a polcok teljes cseréjét, szőnyeg, csoportos használatra alkalmas asztalok beszerzését, számítógépes asztalok beállítását - valósult meg a rendezvényházban, mely immár könyvtárként funkcionál.