MEGÚJULT KÖNYVTÁRAK - BOCONÁD

A boconádi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely 2017-ben újult meg. 
Boconád község önkormányzata a nyilvános könyvtári szolgáltatás fogadásához – anyagi lehetőségeihez mérten – megteremtette a legszükségesebb feltételeket. 
 
A könyvtárnak otthont adó kastély felújítására több nyertes pályázattal rendelkezik a község: az épület új tetőt kap, és az energetikai felújításra, a külső homlokzat szigetelésére, a nyílászárók cseréjére is lehetőség nyílik. 
Az épület megújulása mellett az önkormányzat vállalta az addigi 60 m2-es könyvtári tér kibővítését mely a válaszfal kibontásával, a szomszédos terem egybe nyitásával valósult meg, így már 120 m2-en működhet a könyvtár. Ezáltal lehetőség nyílt a könyvek szakszerűbb elhelyezésére és egy gyereksarok kialakítására is. A helyiség új padlóburkolatot, a falak tisztasági festést kaptak.
 
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásából a megnövekedett alapterületű helyiség korszerű bútorozása – az ülőbútorok, a polcok teljes cseréjét, szőnyeg, csoportos használatra alkalmas asztalok és számítógépes asztalok beszerzését – valósult meg, a szolgáltató könyvtár útmutatása alapján. Kiemelten fontos a 14 éven aluli könyvtárhasználók megcélzása, ezért – a megyében már több helyen megvalósult könyvtári gyereksarok mintájára –egy játékos, a gyerekek igényeit szem előtt tartó gyermek és ifjúsági sarok illetve egy kényelmes gyermekkuckó is kialakításra került.