2011. év eseményei

2011. év eseményei

Pályázati kiírás a Heves megye komplex helyismereti vetélkedõ c. honismereti programsorozathoz

Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár az INFOTÉKA – Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidõs tevékenységeinek támogatása a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár vezetésével TÁMOP 3.2.11/10-1-2010-0077 címû pályázati konstrukció keretében pályázatot hirdet a „Heves megye – komplex helyismereti vetélkedõ” címû programsorozat megvalósítására.
A pályázaton a programsorozatra elõzetesen jelentkezett középiskolák vesznek részt: a Neumann János Középiskola és Kollégium, a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Remenyik Zsigmond Gimnázium és Szakközépiskola. Az iskolákból öttagú csapatok jelentkezését várjuk.
 
 

Történelem a hétköznapokban

 A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja önt és kedves barátait a Történelem a hétköznapokban - hétköznapok a történelemben egri szemmel sorozatunk  Életmód a 16-17. századi Magyarországon címû elõadására 2011. február 10-én csütörtökön 16.00 órára a  Központi Könyvtár Böngészõjébe.

Elõadó: Bujdosné dr. Pap Györgyi történész

AZ ELÕADÁS KÉPEKBEN
 
 

Regélő nemzeti parkok

 A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja önt és kedves barátait a Regélõ nemzeti parkok – Ismerkedés természetvédelmi kincseinkkel sorozatunk Magyarország védett halai címû elõadására 2011. február 08-án kedden 14.00 órára a  Központi Könyvtár Böngészõjébe.

Elõadó: Kontos Tivadar a NIMFA Természetvédelmi Egyesület programvezetõje

 

Könyvbemutató

 Tisztelettel meghívjuk Önt Szíki Károly: LACI BÁTYÁM – Kizökkent idõben címû könyvének bemutatójára 2011. január 22-én szombaton 16.00 órára, a  Bródy Sándor Könyvtár Böngészõjébe. (Eger, Kossuth L. u. 16.)
Vendégünk a szerzõ, Szíki Károly, aki vízió drámájával Varga László keresztény író, színházalapító elõtt tiszteleg születésének 100. évfordulója alkalmából.

Juhász Éva kiállítása

 A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja Önt és barátait JUHÁSZ ÉVA grafika és festmény kiállításának megnyitójára 2011. január 20-án 16.00 órára a könyvtár galériájába (Eger, Kossuth L. u. 16.)

A kiállítást megnyitja: KUN ISTVÁN mûvésztanár

A képek megtekinthetõk: 2011. február 10-ig, naponta 10-18 óráig

A megnyitó képei

Könyvajánló - 2017. augusztus

Mérő László: Az érzelmek logikája. Bp., Tericum Kiadó, 2010

Új könyvében a szerző az érzelmek világába kalauzolja az olvasót, aki sok érdekesség mellett azt is megtudhatja, hogy a szív és az agy indokait lehetetlen szétválasztani egymástól.

 

Üzenetek

Esemény dátum: 
2012, november 26 - 17:00 to 2012, december 8 - 16:00

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja önt és kedves barátait K. Csákfalvi Kata Üzenetek című grafikai kiállításának megnyitójára 2012. november 26-án, 17 órára a könyvtár Galériájába.
A kiállítást Budai Irén nyitja meg, a grafikákhoz Zeller Ferenc festőművész, az üzenetekhez Hegyes Horváth Géza lelkész fűz néhány szót.
A tárlat december 8-áig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási idejében.

BOOK-NIGHT, avagy éjjeli könyvportya az észak-magyarországi régióban

Esemény dátum: 
2012, november 9 - 17:00 to 2012, november 10 - 07:00

A Nyisd ki a világot projekt nem hagyományos nyitóprogramján 2012 . november 9-én 17-órától 45 általános és középiskolás tanuló veszi birtokba ez egri és a salgótarjáni megyei könyvtárakat, hogy éjjel fedezze fel lakóhelye tudástárát.
Mi mindent kínálunk a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban?
•    Találkozót a háromszoros olimpiai bajnokkal, Szécsi Zoltánnal,
•    Online üzemmódban címmel beszélgetünk Tari Annamária pszichológussal, az X, az Y és a Z generáció szakértőjével,
•    éjszakai akadálytúrát szervezünk a könyvtár több részlegébe, a könyvek birodalmába és a kvízjátékok virtuális világába.
SŐT!
•    Skypolunk a salgótarjáni BOOK-NIGHT vendégeivel.
•    Kiadós vacsora után Szabó Balázs irodalmi estjén a Kerítések árnyékába pillantunk be, majd a neves zenész táncházában ropjuk éjfélig.
•    Éjfél után digitális mozi várja a még ébren lévőket.
•    A megfáradt portyázók a könyvespolcok között pihenhetnek reggelig hálózsákjukban.

A Book-night fotóit a Nyisd ki a világot blogon nézegetheti meg.
 

Másképp a betűkkel

Esemény dátum: 
2012, szeptember 26 - 16:00 to 2012, október 5 - 18:00

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja Önt és kedves Barátait az Eventus Üzleti Művészeti Középiskola, Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium diákjainak kiállítására.
A kiállítás anyaga a betűrajz-tipográfia órán készült munkákból lett összeállítva.
A megnyitó időpontja: 2012. szeptember 26. 16 óra. A kiállítást Ónodi Mátyás művésztanár nyitja meg.
A tárlat 2012. október 5-éig látogatható a könyvtár nyitva tartási idejében.
 

A könyv utóélete - vendégünk Karafiáth Orsolya

Esemény dátum: 
2012, február 23 - 16:00 to 18:00

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves barátait az Irodalmi műhely idei első találkozójára 2012. február 23. csütörtök 16 órára, a Központi Könyvtár böngészőjébe.
Vendégünk: Karafiáth Orsolya költő, publicista, énekesnő, beszélgetőtársa: Molnár Ferenc irodalmár, tanár.

 

Oldalak