Meseterápia Bükkszentmártonban

2016. 11. 18-án, pénteken M-esély alkotó, fejlesztő meseterápiás foglalkozáson vettünk részt a bükkszentmártoni könyvtárban.
Először egy csalafinta labda segítségével mindenki bemutatkozott, majd egy olyan mesét hallgattunk meg, mely magabiztosságunkra, önbizalmunkra gyakorolt hatást. Az előadó különböző utakat ábrázoló képeket terített az asztalra, melyből mindenki kiválasztotta a neki legszimpatikusabbat. A képek mellé választottunk egy-egy bibliai személyt ábrázoló babát is, melyekből mindenkinek sikerült megtalálnia a hozzá legközelebb állót, s a későbbiekben egy rövid kis történetet mesélt el vele. A rövid történetek után további két mesét hallottunk Margótól, melyeknek tanulsága szintén hasznos és alkalmazható a mindennapokban. A foglalkozás végén apró papírfigurára írtunk kérdéseket, illetve kéréseket, melyet Szenteste kell majd elővennie minden résztvevőnek, és megnézni, mit is kért vagy kérdezett. 
Mindenki pozitív tapasztalatokkal, tanulságokkal, vidáman tért haza. Mindenki magával vitte a légkört, melyet az előadó teremtett, és talán ezentúl magabiztosabban, lélekben megerősödve nézünk majd szembe azokkal a problémákkal, melyeket az élet elénk állít.

 
A hírt küldte: Varró Krisztina, Bükkszentmárton
 
 
Kapcsolódó képgalériák: 
Kategória: 
Hírek: