Mese és Reménység - Üzenetek, vallomások Sütő Andrástól

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját, barátait Üzenetek, vallomások Sütő Andrástól című irodalmi műsorunkra Jónás Zoltán előadóművész tolmácsolásában.

A műsorban közreműködik: Hevesi Valentina - népdal.

„Azt gondoltam; örökségünk, törvényes jussunk számbavételével a holnap felé is ablakot nyithatunk. Reményeinkben a holnap azt ígérte, hogy ezeréves szülőföldünk örök hangjai közt a sajátosság méltóságának elemi emberi jogával zengi majd életrevalóságát nyelvünk is, az édesnek nevezett anyanyelv. Azt gondoltam, hogy unokák s nagyszülők egymás szeme láttára fogják itt leélni életüket. Nem így történt. Reményünk, aggodalmunk kétfelé szakadt. Az időnek krisztustövisein fennakadva nézelődnek gyermekeik s unokáik után az öregek. Viszi őket a sorsuk egyfelé, s jajong a búcsúzó szívben az emlék másfelé: az elmúltak irányába, ahol még szó szerinti értelme volt az együvé tartozásnak."
- Sütő András

A műsorban részletek hangzanak el Sütő András: Lőtt lábú madár nyomában című kötetéből a Mese és reménység, a Mert ahová Te mégy odamegyek... novelláiból.
Hevesi Valentina előadásában Édesanyám mondta nékem, Jer bé a teme-tőkertbe, Fordulj kedves lovam, valamint Este a Gyimesbe jártam gyimesi, mezőségi és széki népdalokat hallhatók.

Magyar költők vallomásai. Gondolatok a hazai táj megtartó erejéről, nyelvünk megőrzéséről.

Időpont: 2016. november 17., csütörtök 17 óra
Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Böngésző - Eger, Kossuth L. u. 16

Tovább a program plakátjához...

A rendezvény a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósult meg.

Szülőföldünk édes anyanyelvünk című Miskolc előadássorozat az 1956-os forradalom 6o. évfordulójára.


 

Kategória: 
Hírek: