Nagy Könyvtári Beavatás HEVESTÉKÁban

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár meghívására kortárs írók, költők, meseszínházak és könyvtárosok kelnek kalandtúrára Heves megyében október első hetében, az Országos Könyvtári Napok keretében.
Finy Petra október 3-án, hétfőn rosszcsontok, rossz evők, rossz alvók és virágtolvajok után nyomoz Kerekharaszton és Sarudon.
Nyulász Péter – ugyanezen a napon – kibogozza a szajlai és tarnaleleszi gyerekek segítségével, hogyan lehet kerek egy négyszögletű dolog.
Dániel András egy nap csúszással október 4-én kuflik és Izom Ozi társaságában a szilvásváradi, a mikófalvai és a felsőtárkányi gyerekekhez látogat el.
Lackfi János október 5-én, szerdán felnőttes gyerekeknek és gyerekes felnőtteknek mesél a Viszneken és Szűcsiben.
A kortárs mesék mellett a népmesék is szerepet kapnak ezen a héten. A Galagonya Bábszínház, a Babszem Jankó Gyermekszínház és az Ákom-Bákom Bábcsoport Aldberőtől Terpesig varázsolja el a gyerekeket.
A HEVESTÉKA könyvtári szolgáltató helyeire a Bródy Sándor Könyvtár könyvtárosai a legkülönfélébb könyvtári foglalkozásokkal készülnek ezen a héten. A legapróbbaktól a tiniken át az időskorúakig mindenki megtalálja a számára élményt jelentő programot: Net-chat, Könyvtártúra, Könyvekbe zárt egészség, Diabéteszesen is egészségesen, Mesekosár, Csókolom, pókmajom!, Ciróka-kör, Könyvek és kézimunka és Csodaszemüveg csábítja a könyvtár használatára és olvasásra a kistelepülésen élőket Szilvásváradtól Nagyútig. És ha mindez nem lenne elég: az egy éves szülinapját ünneplő KönyvtárMozi szolgáltatás keretében jobbnál jobb magyar filmeket élvezhetnek a HEVESTÉKA könyvtárak látogatói.

 

 
 
Kategória: 
Hírek: