Tavaszi programok a tarnamérai könyvtárban

 
HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
2015. április 2–án együtt készült Tarnamérán a falu apraja–nagyja a húsvétra. A kézműves foglalkozáson 45 fő vett részt. A könyvtár gyorsan megtelt a csütörtök délután gyerekzsivajjal és érdeklődő szülőkkel. A foglalkozáson készültek tojástartók, virágcsokrok, nyuszi– és csibe figurák is, melyeket a kicsik nagy örömmel díszítettek, színeztek, ragasztottak.
 
ANYÁK NAPI ÜNNEPSÉG
Anyák napját hagyományosan május első vasárnapján ünnepeljük. Ez az ünnep nagyon régi, már az ókori Görögországban is tartottak tavaszi ünnepségeket az anyák tiszteletére. A történelem során később is mindig volt egy olyan nap vagy ünnep, amikor az anyákat és a nagymamákat is köszöntötték.
Így tettünk mi is május 9-én, amikor a Tarnamérai Napsugár Óvoda csemetéi és a Tarnamérai Általános Iskola tanulói megvendégelték anyák napja alkalmából a Tarnamérai Nyugdíjasklub nagymamáit. A rendezvénynek a könyvtár adott otthont. Egy kis tavaszi műsorral készültünk felnőttek és gyerekek egyaránt. A műsort egy könyvtári köszöntő nyitotta, majd az óvodások varázslatos versekkel kápráztatták el a nagymamákat. 
Ezt követték az alsó tagozatosok szórakoztató meséi, majd a felső tagozatosok előadásában egy színvonalas színdarabot láthattak a résztvevők.Az ünnepséget az iskola egyik tanulójának, Szarvas Dánielnek rendkívül igényesen megszerkesztett, szintetizátoron előadott, zenés műsora zárta.
 
BABSZEM JANKÓ GYERMEKSZÍNHÁZ – AZ IGAZSÁG LEKVÁRJA CÍMŰ ELŐADÁSA 
2015. május 11- én, hétfőn délelőtt az egri Babszem Jankó Gyermekszínház látogatott el hozzánk Tarnamérára, a könyvtárba. Az előadáson a minden óvodás részt vett. „A vidám és tanulságos, népi elemekben bővelkedő színdarab a világ egyik legősibb problémájára keresi a megoldást, humoros formában. A nyelvi játékokban és interaktív elemekben bővelkedő produkcióban a gyermekek állandó résztvevőként pörgették tovább az eseményeket és közben nemcsak lekvárt főzni tanultak meg, hanem arra is választ kaptak, hogy mire lehet használni a hazugságot…” (Babszem Janó Gyermekszínház)
 
MADARAK ÉS FÁK NAPJA 
2015. május 12-én a Madarak és fák napja alkalmából mesedélelőttöt szerveztünk kisgyermekek részére a könyvtárban. A Rió című mesét nagyon élvezték a kicsik, játék, móka, kacagás volt ez a délelőtt.
 
A hírt küldte: Rauf Zsanett, Tarnaméra
Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: