Bródy Sándor Megyei Könyvtár

Elégedettségi kérdőív

Kedves Könyvtárhasználónk!
Szeretnénk megismerni, hogy könyvtárunk szolgáltatásai mennyiben felelnek meg az Ön igényeinek, ezért kérjük, töltse ki kérdőívünket.

Zúgott a Dnyeszter partja - Ujházy Sándor császári és királyi egri 60. gyalogezredbeli hadnagy emlékirata

Az erdélyi baróti Tortoma Könyvkiadó által a Hadinapló könyvek sorozatban megjelenő kötet szerzője Eger háziezredében, a cs. és kir. egri 60. gyalogezredben szolgált az első világháború idején. Ujházy Sándor a polgári életben tanítóként tevékenykedő tartalékos katonatiszt, aki naplójában az 1915-1916. években az orosz fronton szerzett háborús élményeit meséli el rendkívül izgalmas stílusban.

Akadémiai Kiadó MeRSZ és Szotár.net adatbázisainak fejlesztése

 Az Akadémiai Kiadó adatbázisainak fejlesztése az utóbbi hónapokban is töretlenül folytatódott. A MERSZ, vagyis a Magyar elektronikus Referenciamű Szolgáltatás további teljes tartalommal olvasható szakkönyvekkel gazdagodott, a Szótár.net kínálata pedig két új szótárral gyarapodott.

H. Szabó Klári: A szavakon túl… című verses kötetének bemutatója

Egy nő, aki tervez... egy anya, aki szobrokat fűz... egy zenész, aki számol... egy matektanár, aki verseket ír...

Kendőlengetős adventi koncert az Egri Érseki Fiúkórussal

Koncertünk egyben tisztelgés Kokas Klára zenepedagógiai munkássága előtt is.

Közreműködik:
az Egri Érseki Fiúkórus
vezényel Schmiedmeiszter Szilvia,
ének Hegyesi Hudik Margit,
zongora Bajzáth Linda

Adományaikat a kórus részére a Szent Imre Katolikus Általános Iskoláért és Tanulóiért Alapítvány
számára köszönettel fogadjuk.

Madárboldogság - kiállításmegnyitó

Kiállítás a Szent Imre Katolikus Általános Iskola 4.e osztályos diákjainak munkáiból

Az alkotásokat Boldizsár Ildikó Mi a madárboldogság? című meséje ihlette.

„Az igazi király figyelmét semmi sem kerüli el. Tudnia kell mindenről és mindenkiről, s ha valaki nem megy el hozzá, neki kell felkeresnie.” - Boldizsár Ildikó

DIS-KURZUS - a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtári Módszertani Műhelye

2019 különleges év a DIS-KURZUS életében.
Idén tizedik éve munkálkodunk azon, hogy olyan egész megyére kiterjedő módszertani műhelyünk legyen, ahol mindenki egyszerre szerezhet és adhat könyvtárában jól hasznosítható invenciót. Az eltelt 10 év alatt képesek voltunk megőrizni a folytonosságot, megújítani a közös munkát, kapcsolatokat teremteni és fenntartani, formálni magunkat és közösségünket. Megtapasztaltuk a közösség megtartó és teremtő erejét egyaránt.
Ezeknek a gondolatoknak a jegyében szervezzük a 2019-es esztendő műhelymunkáját.

Olvassunk, beszélgessünk a Dsida Jenő Baráti Körrel! - "Mikor az ember úgy elaljasult..."

Emlékezés a holokauszt író áldozataira mártírhaláluk 75. évfordulója alkalmából

Szabadon használható ötletek tára pedagógusok és gyermekekkel foglalkozó könyvtárosok számára

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és partnerei – közöttük a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár - együttműködésében megvalósuló projekt 2017-ben indult, és fejlesztési irányai között megjelenik az olvasásfejlesztés támogatása, a digitális írástudás közvetítése, a könyvtárhasználat és információkeresés fejlesztése, valamint a szövegértés támogatása, fejlesztése, különös tekintettel a digitális szövegértésre és az egyéni és közösségi tanulásra.

Novemberi e-könyv-ajánló

Anthony Robins: New York Art Deco : A Guide to Gotham's Jazz Age Architecture
The first guidebook devoted exclusively to New York City's Art Deco treasures. Of all the world's great cities, perhaps none is so defined by its Art Deco architecture as New York. Lively and informative, New York Art Deco leads readers step-by-step past the monuments of the 1920s and 30s that recast New York as the world's modern metropolis. Anthony W. Robins, New York's best-known Art Deco guide, includes an introductory essay describing the Art Deco phenomenon, followed by eleven walking tour itineraries in Manhattan each accompanied by a map designed by legendary New York cartographer John Tauranac and a survey of Deco sites across the four other boroughs. Also included is a photo gallery of sixteen color plates by nationally acclaimed Art Deco photographer Randy Juster. In New York Art Deco, Robins has distilled thirty years' worth of experience into a guidebook for all to enjoy at their own pace.

Oldalak