Hosszabbítási lehetőség otthonról

A könyvtár eCorvina adatbázisában lehetőség nyílik arra, hogy az érvényes beiratkozással rendelkező olvasóink kölcsönzéseik lejárati idejét online meghosszabbítsák. 

Ezzel - kizárólag hosszabbítás esetén - kiküszöbölhető a személyes könyvtári jelenlét.

A könyvtár Corvina OPAC-jába való bejelentkezés után az Olvasói adatok ikont kiválasztva léphetünk be felhasználóként. Ehhez szükséges az olvasójegy vonalkód számának begépelése és a saját jelszó megadása, ami a születési hónap és nap számából adódik elválasztás nélkül. (pl.: szeptember 21. esetén a jelszó: 0921)

Belépés után megváltoztathatjuk jelszavunkat, megtekinthetjük személyes adatainkat és olvasójegyünk lejárati dátumát. Ellenőrizhető az aktuálisan kölcsönzött dokumentumok címe, szerzője és a kölcsönzés lejárati dátuma.

Hosszabbításra csak a könyvek lejárati határideje előtt van lehetőség.

Hosszabbítás menüpontra való kattintás után megjelenik az új lejárati dátum. Amennyiben az olvasó több könyvet kölcsönzött, úgy a hosszabbítást minden egyes dokumentum esetében egyenként meg kell tenni.

Felhasználói fiókunkból való kilépés mellőzésével lehetőségünk van arra, hogy kereséseinket a Kosárban tároljuk, és egy későbbi bejelentkezés után ismét megtekintsük. Amennyiben a használat során problémája adódott, ill. kérdése van, kérjük, személyesen keresse fel könyvtárunkat. Kollégáink készségesen rendelkezésére állnak.

Továbbra is szeretettel várjuk könyvtárunkban! 

Hírek: