HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉG OTTHONRÓL

A könyvtár a Corvina OPAC3 adatbázisában lehetőség van arra, hogy az érvényes beiratkozással rendelkező olvasóink kölcsönzéseik lejárati idejét online meghosszabbítsák, kizárólag a lejárat előtt és dokumentumonként egy alkalommal.

Ezzel kiküszöbölhető a személyes könyvtári jelenlét.

Az adatbázisba a Bejelentkezés menüponton keresztül (böngészőven jobb felső sarok, jobbról a 4. ikon), a belépési adatok mezőinek kitöltését követően léphetnek be felhasználóként. Ehhez szükséges az olvasójegy vonalkód számának begépelése és a saját jelszó megadása, mely alapesetben a születési hónap és nap számából adódik, elválasztás nélkül (pl.: szeptember 21. esetén a jelszó: 0921).

Belépés után megváltoztathatják jelszavukat, megtekinthetik személyes adataikat és olvasójegyük lejárati dátumát. Ellenőrizhető az aktuálisan kölcsönzött dokumentumok címe, szerzője és a kölcsönzés lejárati dátuma.

A hosszabbítani kívánt könyvek kijelölését követően alul, a "kijelöltek hosszabbítása" , vagy a "mindent hosszabbít" hivatkozásra kattintva megjelennek az új lejárati dátumok.

Felhasználói fiókukból való kilépés mellőzésével lehetőségük van arra, hogy kereséseiket a Kosárban tárolják, és egy későbbi bejelentkezés után ismét megtekinthessék őket.

Amennyiben a használat során problémája adódik, illetve kérdése van, kérjük, keresse fel könyvtárunkat személyesen, vagy telefonon a +36-37-311-883-as telefonszámon. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Továbbra is szeretettel várjuk könyvtárunkban!