Angol nyelvű újdonságok - karácsonyra

bakeryJenny Colgan: Christmas at Little Beach Street Bakery
Karácsony van a Cornwall partja melletti Mount Polbearne nevű faluban – a család, a barátok és az ünneplés ideje. Polly Waterford szeret a vállalkozásában, a Piciny Csodák Pékségében dolgozni, és az ünnepi időszak mindig arra ihleti, hogy valami különlegeset süssön a falubelieknek. Ennél jobban csak azt szereti, ha főnyeremény barátjával, Huckle-lal összebújhat. Ez a karácsony minden eddiginél jobbnak ígérkezik, de a dolgok nem mindig alakulnak terv szerint…
Amikor Polly legjobb barátnője, Kerensa előáll egy titokkal, amely fenyegeti azt az életet, amelyet Polly és Huckle együtt építettek fel, a jövő kezd bizonytalanná válni. Aztán felbukkan Polly múltjának egy szereplője, és ez még tovább bonyolítja a dolgokat. Polly általában vigaszra talál a munkájában, de most úgy érzi, hogy ez nem lesz elég.  Vajon sikerül-e elrendeznie mindent, és lehet-e még mindenkinek boldog karácsonya?

nyuszi
Peter Rabbit A Winter's Tale - Beatrix Potter nyomán
Beatrix Potter elképesztő mesevilága jelenik meg ebben a kis könyvben, amelyben Péter Nyuszi elkóborol ugyan, de a történet jól végződik, és a kisegerek is megmenekülnek.

 

 

 

literaryA Literary Christmas - an anthology
Mint Charles Dickensnél a karácsony szellemei - a múlt és a jelen - a kötet szövegei is  megidézik a múltat és a jelent. John Donne himnuszát a kisded Jézushoz, Kipling indiai karácsonyát, Wodehouse görbetükrét egy diétás karácsonyi vacsoráról, havas sétaát Mr Pickwick-kel. És a nagy klasszikusok mellett megjelennek a 20. századi írók, költők is, mint  Dylan Thomas, Kenneth Graham, George Mackay Brown.
Kellemes a válogatás és érdekes a csoportosítás is. Van ajánlat karácsony előttre, karácsony napjára, az új évre, megemlékezik a kötet a háborús karácsonyokról, összegyűjti a jeges, havas írásokat. Mindenki találhat benne valami neki tetszőt.

 

goldenLittle Golden Book Christmas Stories
Kilenc gyönyörűen illusztrált történetet olvashatunk kiskutyákról, diótörőről, karácsonyi manóról, harangokról, a szent családról - a karácsony csodájáról és örömeiről.

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: