Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2019. november

zooTerry Jennings: My Day at the Zoo
A szép színes könyvecske végigvezet bennünket az állatkerti látnivalókon a majomketrectől az akváriumokig. Megismerteti a gyerekeket az állatok élőhelyeivel, jellemzőivel, a veszélyeztett fajokkal, a fajok megőrzésével. A könyv végén a téméhoz kapcsolódó hasznos honlapcímeket illetve a szülőknek, pedagógusoknak szóló tanácsokat, ötleteket találunk.

schreibenPéntek Bernadett – Tóth Éva – Gárvány Hajnalka: Schreiben
A kötet az alábbi íráskészség feladatokat tartalmazza  B1-B2 nyelvi szinteken: E-Mails, Meinungen, Leserbriefe, Blogeinträge, Reklamationen, Bewerbungen. Mintamegoldásokat és gazdag kifejezés-gyűjteményt is kínál a nyelvtanulóknak. Ajánljuk közép- és emelt szintű érettségire készülőknek, nyelvvizsgázóknak, illetve egyéb felhasználóknak pl. munkahelyi levelezést végzőknek illetve egyéni levelezéshez.                                                                                                                                                
hoppyHappy hoppy English
A doboz több fajta társasjátékot és foglalkoztató feladatlapokat rejt magában. Gyermekek angol tanulását segíti a dobozban található 26 tematikus éneket tartalmazó CD és egyszerű audioszótár. A gyermekek ennek köszönhetően a helyes kiejtést is könnyen elsajátíthatják.                                                                    

megMag Cabot: Royal wedding
Mia újra itt van!
Meg Cabot végre megírta a 2000-es évek sikersorozatának folytatását.
El sem hiszitek, de Mia immár huszonhat éves, és szerelme Michaellal változatlan hőfokon lobog. Sűrű programjaik ellenére a fiúnak sikerül néhány napra egy Karib-tengeri szigetre csábítania a hercegnőt, ahol végre felteszi a várva-várt kérdést. Miának pedig sem a naplója, sem a pszichológusa tanácsára nincs szüksége ahhoz, hogy kimondja a boldogító igent.
De a mesés vakáció végeztével minden a feje tetejére áll: Grandmere kiszivárogtatja az esküvő részleteit, amiből egyetlen szó sem igaz, ráadásul Mia apja körül is sok a zűrzavar. Végül fény derül Phillipe herceg régóta őrzött titkára, és ez alapjaiban változtatja meg a hercegi család életét.                                                 

weltMeine Welt auf Deutsch
A “Meine Welt auf Deutsch” sokoldalú, nyitott tananyag a cselekvésorientált és a tanulók aktivitását fokozó tanításhoz. A könyv a szókincs elmélyítését szolgáló változatos gyakorlatokhoz nyújt alapot. 13 tematikus fejezetből (Iskola, család, környezet, stb.) áll és igazodik az általános iskolás gyermekek élethelyzeteihez, valamint a nyelvi tevékenység iránti igényeikhez.

üben
Wortschatz üben - tankönyvcsalád
A gazdagon illusztrált könyvek kisdiákoknak készültek, akik már osztályos kortól tudják a szókincsüket bővíteni olyan mindennapi témákban mint például a bevásárlás, iskola, otthon, szabadiső, ünnepek. Önálló, otthoni valamint iskolai használatra egyaránt alkalmasak, segítségükkel választékos alapszókincsre tehetnek szert a kis nyelvtanulók.

Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: