Decemberi szakkönyv újdonságok

Derry Brabbs: Zarándokutak - Európa legnagyobb zarándokútvonalai
Színes, gyönyörű képekkel illusztrált ismeretterjesztő könyv Európa legnépszerűbb zarándokútvonalairól és az úton található templomokról, műemlékekről, városokról. 
Egyszerre olvasható gyönyörű útikönyvként, kedvcsinálóként leendő utazáshoz és a zarándokok spirituális kalauzaként is. Megismerhetjük az útbaeső városok és régiók törtémelmét, a fontosabb templomokat építészeti, művészettörténeti szempontból is elemzi. Dús, tartalmas szöveg!

Az Örömfőzés első kiadása évekkel megelőzte a mai trendeket: tudatosság, öröm, harmónia, energia-munka és meditációk fonódtak össze remek receptekkel. Most megérkezett a második, bővített kiadás! Ebben a könyvben már 105 recept vár felfedezésre, valamint megszületett a teljesen új Tudatosság fejezet is.
Virág, a Városi Jógi közismert tanítója egyszerűen és szeretettel vezet be a tudatos táplálkozás, a happy-eating és a meditatív főzés világába. Színesen és vidáman, meglepően modern hangvételben nyújt segítséget egy rólunk szóló, teljes élet kialakításához.
A könyv nagyszerű meditációkat, megerősítő mondatokat is tartalmaz, és érdekes információkkal szolgál a harmonikus főzés alapanyagairól. A receptek egyszerűek és felejthetetlenek: ehető virágokkal, frissen szedett levelekkel, gyógyfüvekkel és mézekkel ismerkedhet meg az olvasó.
A szépséges és hasznos könyvet az év minden napján forgathatjuk töltekezésképpen!
 
Haraszti György: Auschwitzi jegyzőkönyv
Az Auschwitzi jegyzőkönyv a nemrégiben magunk mögött hagyott 20. század alapszövege. Közvetlen és friss látlelete annak, hogy mivé lett az ember abban a 2000 éves civilizációs folyamatban, amely az eredeti gyilkos természetétől kívánta megváltani. A két auschwitzi häftling akik 1944 áprilisában megszöktek a halálgyárból, hogy a világnak megvigyék a rossz hírt apostoli tanúságával százezrek életét kívánta megmenteni. Helyette az ember természetének legpontosabb anatómiáját adták a roppant laboratórium friss tapasztalatából, ahol ez a természet a maga eredeti teljességében kiélte magát. Hogy miért nem olvasták ezt az alapszöveget (evangéliumot) sokadik, népszerű kiadásban, miért nem tanították az iskolákban, keletkezésének történetét, azaz miért nem szívódott fel antianyagként a kultúrába az a mai napig véget nem ért botrány krónikájához tartozik. (Igaz, ama eredeti evangéliumok is évszázadok múltán kezdték alakítani az ember tudatát, azonosságát és kultúráját hogy majd kivetkőzve belőle már nemcsak egy próféta-tanítót, de egész népét is kínhalállal pusztítson el.) 
Versegi Beáta Mária: Lehetőségek a kiégésen innen...és túl
"Azok közé tartozom, akiket nem az intellektuális érdeklődés hajtott a téma felé. Éltem az életemet, tettem a dolgomat, azt, amit akkor az élethelyzetem megkövetelt tőlem. Az életem eseményei alakultak úgy, hogy szembe kellett nézzek azzal, ami van, ami megtörtént. Egy ponton azonban azt érzékeltem, hogy elfogyott a fizikai és pszichikai energiám. Lemerültem, kimerültem. A kiégéssel úgy találkoztam, hogy tapasztalatot szereztem róla, és ha már tapasztalatot szereztem, szerettem volna meg is érteni, hogy mi történt velem, mibe keveredtem."
 
A 2012. évi C. törvény kihirdetésével történetileg a negyedik hazai büntetőkódex született meg. Az új Büntető Törvénykönyv hatálybalépésével egyidejűleg szükségessé vált az igazságügyi ügyintéző alapszak hallgatói részére készült tananyag felülvizsgálata. Igazodva a szak képzési igényeihez, a Különös Rész a legfontosabb tényállások alapvető sajátosságait mutatja be, az új BTK legutóbbi, 2018-as módosításait is feldolgozva. A szerzői közösség abban a reményben bocsátja útjára a jegyzetet, hogy ezzel is hozzájárulhat a hallgatók eredményes felkészüléséhez. 
Forrás: Libri
Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: