Olvasószolgálat

Központi információ - kölcsönzőpult

A könyvtár használatáról, szolgáltatásairól, a beiratkozás feltételeiről itt nyújtanak információt munkatársaink és itt zajlik a kölcsönzés.

Felnőtt szépirodalmi és szakirodalmi kölcsönző

Olvasóink az épület 1. és 2. emeletén a szabad polcon (és a raktárban) elhelyezett kölcsönözhető állományból válogathatnak könyveket. A szépirodalom szerzői betűrendben, a szak-, és ismeretterjesztő irodalom témák szerint csoportosítva található.
 

eCorvina integrált könyvtári rendszer – Könyvtárunk katalógusa a világhálón

A TÁMOP pályázat eredményeként egy eddig példa nélküli informatikai összefogás jött létre a megye könyvtárai között. A gépparkok korszerűsítése után – TIOP pályázat  – a technikai fejlesztés első szintjén – 2011. január 3-tól - hozzá kapcsolódtunk a megyei korszerű könyvtár-informatikai szoftver által nyújtott szolgáltatási felülethez, aminek eredményeként tagjai lettünk a teljes megyei könyvtári hálózatnak. A megyei hálózaton belül saját elektronikus adatbázist és olvasói nyilvántartást építünk. A könyvtárhasználóknak a használó-központúság szellemében a könyvtári épületben és a nyitva tartástól függetlenül a nap 24 órájában biztosítani tudjuk a hozzáférést az információkhoz, az adatokhoz, és a könyvtári szolgáltatások nagy részéhez. Online katalógusunk segítségével a könyvtárhasználók otthonról is kereshetnek a könyvtár teljes állományában. Ezen a felületen kérhető hosszabbítás a kikölcsönzött könyvek határidejére. 
Ez az új szolgáltatás mérföldkő könyvtárunk életében.