Bejegyzések archívuma

Könyves Vasárnap

Esemény dátum: 
2017, október 8 - 00:00
Megosztás: 

Könyvajánló - 2017. október

 

Osho: Meditáció. Édesvíz Kiadó, 2017

A jelenlét és éberség esszenciája egyben a meditáció lényege is.

Ez a gyakorlati meditációs kézikönyv pontosan definiálja a meditációt, valamint bemutatja az Osho által kifejlesztett vagy modernizált meditációs technikák széles tárházát. Többek között például az egyedi Osho Aktív meditációkat, amik az egyre gyorsabban mozgó és szűnni nem akaró világ generálta stressz enyhítésére szolgálnak. 
A több mint nyolcvan módszer némelyikéhez külön erre szentelt időre van szükség, míg más meditációk a napi rutinba is beilleszthetők. A meditáció végül olyan rejtett áramlássá alakul, amely éppannyira hozzánk tartozik, mint például a légzésünk. A technikák gyakorlásával az éberség lesz a társunk, bárhová is megyünk.

"Amikor egyáltalán nem csinálsz semmit - sem fizikai, sem szellemi, sem más értelemben -, amikor minden cselekvés szünetel, és te egyszerűen csak vagy, csak létezel: ez a meditáció."

Megosztás: 

Egészségnap

Esemény dátum: 
2017, október 4 - 14:30
Megosztás: 

Könyves csevegés

Esemény dátum: 
2017, október 2 - 17:00
Megosztás: 

A népmese napja

Esemény dátum: 
2017, október 7 - 09:00 to 12:00
Megosztás: 

A Nagy Könyves Beavatás

A NAGY KÖNYVES BEAVATÁS
JELENTKEZZ!
Ha elmúltál már 14, de nem vagy még 21 szeretsz olvasni és játszani, akkor legyél te is BEAVATOTT! Jelentkezz A Nagy Könyves Beavatás – A végtelen forrás című kreatív olvasásnépszerűsítő játékra!
Részletek: nagykonyvesbeavatas.hu
Ha kedvet kaptál a játékhoz, és legalább annyira bátor vagy, mint Tris és Négyes, akkor gyere be a gyermekkönyvtárba, segítünk regisztrálni illetve a játék időtartama alatt folyamatos segítséget adunk, mind a kapcsolattartásban, mind a könyvek biztosításában, illetve a feladatok kivitelezésében és beküldésében.
Légy Te is Beavatott!

Megosztás: 

Mesevarázs

Esemény dátum: 
2017, október 8 - 10:00
Megosztás: 

Országos Könyvtári Napok 2017 - Beharangozó

Könyvtárunk idén is csatlakozott 2017. október 2-8. között megrendezésre kerülő Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz.

 

Megosztás: 

Helytörténeti vetélkedő – Középiskolások részére 2017


Tűzvész és újjáépítés 

A 100 évvel ezelőtti gyöngyösi nagy tűzvész emlékévében – a történelmi rendezvények sorában - ismét játékra hívjuk a városunk története iránt érdeklődő tanulókat egy helytörténeti vetélkedő keretében. Idézzük meg a nagy pusztulást, és lapozzunk bele az újjáépítés évtizedeibe!
Megosztás: 

Hétvégi fabrika 30.

Esemény dátum: 
2017, szeptember 30 - 09:00 to 13:00

 

Ceruzatartó

 

Gyere el Te is!

GYÖNGYÖK VACHOTT SÁNDOR VÁROSI KÖNYVTÁR GYERMEKKÖNYVTÁRA

Megosztás: 

Mesevarázs

Esemény dátum: 
2017, szeptember 20 - 16:30 to 17:30
Megosztás: 

Látogasson el Ön is folyóiratolvasónkba!

Látogasson el Ön is folyóiratolvasónkba, ahol napilapokat, hetilapokat, magazinokat olvashat kényelmes környezetben naponta 9-18 óráig (csütörtök szünnap), szombaton 9-13 óráig.
Könyvtárunk ezen szolgáltatása díjmentes, beiratkozás nélkül is igénybe vehető. 

Megosztás: 

Könyvajánló - 2017. szeptember

Steve Berry: A tizennegyedik gyarmat. Gabo Kiadó, 2017

Miután egy küldetés során lelövik repülőjét Szibéria fölött, Cotton Malone, az amerikai igazságügyi minisztérium egykori ügynöke küzdelembe bonyolódik Alekszandr Zorin ellen, akinek Szovjetunió iránti hűsége a hosszú évtizedek alatt az Egyesült Államokkal szembeni heves gyűlöletté torzult.
Malone megtudja, hogy Zorin és egy másik, volt KGB-s tiszt, aki még mindig alvóügynök nyugaton, egyenesen Washingtonba, az elnök beiktatására tartanak. Az alkotmány egyik hibája, és a még kevésbé tökéletes Elnöki Utódlási Törvény utat nyitott a politikai zűrzavar számára, Zorinnak pedig szándékában áll teljes mértékben kihasználni mindkettőt.

Megosztás: